top of page

Za vikend gostujemo Lehelu

Crvenoplavi će u 12. kolu PFL Zrenjanin gostovati u Mužlji gde će im protivnik biti dobro poznati FK Lehel. Biće ovo teška i neizvesna utakmica za igranje a verujemo i gledanje ako uzmemo u obzir nekoliko činjenica. Naime, FK Lehel nije pobedio već 2 utakmice i nalazi se u mini seriji loših rezultata, jer je kod kuće prvo remizirao sa ekipom Crvene Zvezde iz Ruskog Sela u 10. kolu, dok je u prošloj utakmici zabeležio ubedljiv poraz od 4:0 od ekipe Mladosti iz Lukićeva, ali treba napomenuti da su gosti iz Mužlje utakmicu završili sa 2 igrača manje, koji će ovu utakmicu gledati sa tribina zbog kartona.

Sa druge strane, Borac koji se nalazi u znatno lošijoj situaciji na tabeli, gde je cilj opstanak u ligi i razigravanje mladih igrača, dolazi nešto rasterećeniji jer nema šta da izgubi. Crveno-plavi su u poslednje 3 utakmice zabeležili tri pobede i to sa gol razlikom 10:1, a nisu imali baš lake protivnike. U seriji od tri pobede prvo je nastradala ekipa 2. Oktobra iz Kumana, čiji je golman čak 6 puta vadio loptu iz mreže. Potom su u Aleksandrovo doneli bodove iz Farkaždina a u poslednjoj utakmici su u grčevitoj borbi savladali ekipu Vojvodine iz Novog Miloševa.

Sve ekipe su u trenutku igranja utakmice imale bolji plasman od Aleksandrovčana. Treba napomenuti da će i Aleksandrovčani biti oslabljeni, što zbog povreda, ali i kartona. U redovima Borca nećemo gledati Vladimira Brakusa, ali i Ćulafića zbog kartona. Neizvestan za ovu utakmicu je i Mladen Novak koji je meč protiv Vojvodine posmatrao sa klupe zbog povrede mišića butine. Ni ove nedelje na gol neće stati povratnik u redove crveno-plavih sa Lukarela Damir Tomić, pa će ga zameniti Popov, koji je začarao gol Borca. Nije primio gol na 2 utakmice i tako postao heroj, skinuvši penal protiv ekipe Tamiša, ali i odbranivši šut protiv Vojvodine u prošlom kolu, kada su svi već maltane videli loptu u golu.

Neće se znati do poslednjeg trenutka da li će šef stručnog štaba gostiju iz Aleksandrova uvrstiti igrače kojima preti suspenzija zbog parnih kartona. Čini se da Aleksandrovčani idu desetkovani u Mužlju i imaće veoma težak zadatak da osvoje bodove na neugodnom gostovanju.

Što se tiče istorije susreta ova dva tima, ona je na strani Borca. Borac je u poslednjih 6 utakmica pobedio čak 4 puta, jednom se utakmica završila egalom- 2:2, dok je Lehel prošle godine zabeležio prvu pobedu u utakmici na kojoj smo gledali najmanje fudbala, kada je Borac poveo golom u ranoj fazi meča a ekipa Lehela sa igračem više i sudijskom nadoknadom od 10 minuta uspela da savlada Aleksandrovčane i tako ih zadužila za narednu sezonu. Vreme je došlo da se dugovi naplate.

Svi se nadamo da će Aleksandrovčani uspeti da zabeleže i četvrtu vezanu pobedu i priključi se samoj sredini tabele. Zato pozivamo navijače da u što većem broju dodju u nedelju u 13:30 na stadion u Mužlji i tako pomogne Borcu da dodje do nove pobede. Nadamo se da ćemo gledati lep fudbalski meč, sa puno golova i fer-plej igru aktera obe strane.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page