top of page

Vreme je za Opštinski Derbi

Dugo se nisu aleksandrovački Borac i Roham iz Nove Crnje susreli u nekom takmičenju, poslednji put pre punih šest godina u okviru područne fudbalske lige, i od tada pa sve do danas, direktni susret između ova dva tima mogao se videti jedinu za vreme pauze odnosno pripremnom periodu. Ovoga puta, opštinksi derbi u sasvim drugom svetlu, od velikog značaja za oba tima i veliki ulog, plasman na jedno od pozicija koja vodi u plej off.

I ako je rano govoriti o mogućim kalkulacijama za sam kraj prvenstva, jasno je da će ove sezone borbu za sam vrh voditi veliki broj timova. Novi format takmičenja donosi nam vrlo zanimljivu fudbalsku sezonu, a sve veći broj ekipa uzima učešće u borbi za jednu od pozicija koje vode u plejof. Već od ranije je bilo poznato da će aleksandrovčani pokušati svim snagama da stignu do jedno od pozicija koje vode u dodatno doigravanje, a svaka pobeda do kraja jesenjeg dela prvenstva samo je korak više ka tom cilju i povratku u područni rang takmičenja, upravo je zbog toga i ova utakmica izuzetno važna.

Roham sa druge strane nije imao većih uspeha ali ni preteranih ambicija za plasmanom u viši rang, barem kada pričamo o poslendjih par godina od kako su se vratili u međuopštinski fudbal. Nisu se plavo beli preterano borili za neki bolji plasman od sredine tabele bez obzira što su u nekoliko navrata za ovaj tim nastupali iskusniji fudbaleri koji su ranije igrali u mnogo ozbiljnijim ligama.

Poslednja sezona u područnom rangu bila je izuzetno loša po Roham koji je tada završio na ubedljivo poslednjem mestu sa samo 10 osvojenih bodova iz 30 utakmica. U toj sezoni Borac je bio oba puta uspešniji, a poslednji zvanični susret crveno-plavi su rešili u svoju korist rezultatom 2:0.

Retko ko će se setiti kada je Roham poslendji put savladao Borac na jednoj službenoj utakmici. Poslednjih pet zvaničnih susreta crveno-plavi su rešavali u svoju korist, a Roham je u tih pet utakmica uspeo samo da postigne četiri pogodka uz 15 primljenih.

Bez obzira na tradiciju i bolji međusobni skor, Borac će imati tek blagu ulogu favorita pred naredni opštinski derbi. Roham je domaćin tako da će sigurno imati većinu publike na svojoj strani, a mi se nadamo da podrška navijača iz aleksandrova ni ovaj put neće izostati i da će se crveno-plavi ponovo sa gostovanja vratiti sa sva tri boda.


Opštinski Derbi u Novoj crnji odigraće se u nedelju, 25.09. sa početkom od 15:30 časova.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page