top of page

Vojvodina u narednom kolu

Predstojećeg fudbalskog vikenda na Lukarelo nam dolazi Vojvodina iz Novog Miloševa, trenutno petoplasirana ekipa na tabeli Područne fudbalske lige Zrenjanin. Oba tima se nalaze u rezultatskim mini serijama, Aleksandrovčani su vezali dve pobede sa dosta ubedljivom gol razlikom 9:1, dok je Vojvodina osvojila samo jedan bod u poslednjim utakmicama, a u prethodnom kolu doživeli su poraz pred svojom publikom.

Istorija međusobnih susreta ova dva tima sigurno će nam pomoći u dodeli uloge favrita pred ovaj naredni meč. Deset puta su se Borac i Vojvodina sastajali u predhodnih 10 sezona. Statistika je na strani livađana, i to najviše zahvaljujući maksimalnog učinka na Lukarelu gde Vojvodina, u predhodnih 5 pokušaja, nije uspela ni jedan bod da osvoji. Interesantno je takođe da u poslednja tri međusobna susreta na Lukarelu, domaćin svaki put ubedljivo slavio. Dva puta rezultat je glasio 5:0, a poslednji put, Marta meseca ove godine, Borac je pobedio sa ubedljivih 5:1.

I pored činjenice da je Borac uspešniji u skoru međusobnih susreta, učinak u ovoj sezoni svakako ide na ruku gostiju iz Novog Miloševa. I ako u blagom padu, forma Vojvodine u predhodnih deset utakmica za svaku je pohvalu. Počeli su Miloševčani ovu sezonu porazom u Opštinskom derbiju protiv 2. Oktobra. Utisak su popravili u naredna dva susreta kada su slavili u Farkaždinu i pred svojom poblikom protiv Delije. Nisu uspeli da uknjiže nove bodove provit Lehela ali jesu na gostovanju u Bočaru i protiv Rusande pred svojom publikom. U poslednja 4 susreta, sem pobede nad fenjerašem iz Jaše, Vojvodina je uspela samo da remizira u Ruskom Selu, a u poslednjem kolu sav plen iz Novog Miloševa otišao je put Lukićeva.

I ako Aleksandrovčanima ove sezone ne cvetaju ruše, pobede u poslednja sva kola ulivaju veliku dozu samopouzdanja i dodatno motivišu crvenoplave da u naredni duel uđu sa izuzetno jakom željom za pobedom. Sigurno je da neće biti lako. Borac pred sobom ima jednu dosta kvalitetnu ekipu koja je ove sezone pokazala i dokazala da itekako zna da igra na strani. Blagu ulogu favorita nosi će ekipa Borca, pre svega zbog odlične statistike međusobnih susreta na Lukarelu, ali i bolje forme u nekoliko pretdhosnih utakmica. Ovo sigurno ne znači da su novi bodovi već uknjiženi. Pred nama je 90 minuta očekivano dobrog fudbala i rovovske borbe, iz koje se nadamo da će domačin izaći kao apsolutni pobednik.

Da bi smo ponovo došli do neophodne pobede, našim momcima je potrebna podrška sa tribina. Verujemo da ona neće ni ovoga puta izostati, kao što verujemo u naše momke da će uspeti da zabeleže novu pobedu i sa nova tri boda raskrče sebi put ka bezbednijoj sredini tabele.

Utakmica između Borca i Vojvidine iz Novog Miloševa odigraće se u nedelju, 27. Oktobra, sa početkom od 14 časova.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page