top of page

Vojvodina (NM), drugi korak ka opstanku...

Kako se završetk tekuće sezone u područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin bliži kraju, sve je veći i veći broj timova koji će se do kraja boriti za opstanak u ligi. Gotovo pet klubova i dalje strepi i isčekuje rasplet situacija iz drugih liga, odnosno viših rangova, kako bi se od prilike moglo proceniti koliko će klubova morati u niži rang. Opcije su šarolike, pa tako može da se desi da će tri ekipe uz Sutjesku morati u ligu ispod, a može se desiti da će i svih pet timova sa dna tabele i naredne sezone zadržati status područnoligaša. Istu muku muči i aleksandrovački Borca koji je posle osam uzastopnih poraza, proteklog vikenda upisao vrlo važnu pobedu, a ono što sasvim sigurno ohrabruje jeste sve bolja igra i požrtvovanje prvotimaca Borca koji su rešene da se sami pitaju o opstanku u ligi i da nečekaju rasplet u drugim takmičenjima.

Napravljen je plan za opstanak, a da bi se isti plan i ostvario potrebne su pobede u narednih nekoliko utakmica. Prvi korak u ovom planu uspešno je okončan proteklog vikenda pobedom nad Banatom iz Čente, a drugi korak biće utakmica protiv direkntog konkurenta u trci za opstanak, ekipe Vojvodine iz Novog Miloševa.

Gosti su trenutno na 12. poziciji sa 5 bodova više od aleksandrovčana. Imaju Miloševčani i nešto lakši raspored do kraja sezone tako da im utakmica na Lukarelu svakako nije imperativ i pobeda ne mora biti po svaku cenu, ali bi svaki bod osvojen u aleksandrovu olakšao put do opstanka i ono što je još bitnije, možda i definitivno otpisao jedan tim u borbi za opstanak.

Na gostovanjima ove sezone Vojvodina je uspela samo u dva navrata da ostane ne poražena, i to na gostovanju u Melencima i Krajišniku gde su oba puta remizirali. Na poslednja tri gostovanja, ekipa iz Novog Miloševa postigla je samo jedan pogodak a primila čak osam, što dodatno uliva nadu crveno-plavima da bi mogli do nove pobede i vrlo bitnih bodova za opstanak.

Mnogo prokockanih bodova ekipa Borca u ovoj sezoni svakako može da košta izabranike Vlade Žečevića i opstanka u ligi ove sezone. Jasno je svima da do kraja sezone opuštanja i luksuza više nema, i da je svaka naredna utakmica ravna finalu lige šampiona. Crveno-plavi moraju na pobedu i protiv Vojvodine, tako da treba očekivati jednu dosta ofanzivnu igru Borca i nadamo se pogodcima, pre svega u mreži gostiju koji će biti dovoljni za novu pobedu.

Skor međusobnih susreta u poslednjih desetak godina na strani je aleksandrovačkog kluba. Vojvodina na Lukarelu nije uspela da osvoji niti jedan bod od sezone 2012-2013 kada je odigrana prva utakmica posle relegacije Vojvodine iz VFL prethodne sezone. Ako je suditi po tradiciji, ali i blagoj prednosti domaćeg terena, nema sumnje da je Borca izraziti favorit na ovom meču, još je samo neophodno da se ovaj epitet potvrdi u nedelju na zelenom terenu stadiona Lukarelo.

Podrška nam je kao i uvek potrebna. Pozivamo sve naše navijače da u nedelju, 08.05. dođu na Lukarelo i pomognu prvotimcima Borca da stignu do nova tri boda i samim tim naprave ogroman korak u borbi za opstanak.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page