top of page

Vojvodina Bašaid nam gostuje za vikend

U narednom 27. kolu Područne fudbalske lige Zrenjanin na Lukarelu će gostovati Vojvodina iz Bašaida, dugogodišnji rival crveno-plavima ali i tim koji nije savladao ekipu iz Aleksandrova još od sezone 2009-10 kada su upravo Vojvodina i Borac borili za plasman u viši rang takmičenja. Ove sezone situacija je nešto drugačija pa su trenutno bodovi preko potrebni gostujućem timu tako da se može očekivati jedna dobra utakmica nadamo se da mnogo šansi i pogodaka.

Aleksandrovčani su u seriji bez poraza, seriji koja traje još od jesenjeg dela prvenstva što je i rezultiralo izuzetno visokom plasmanu na tabeli. Ovog proleća Aleksandrovčani imaju maksimalan učinak na svom stadionu i to bez primljenog pogodka u prethodnih pet utakmica na Lukarelu. U poslednjem kolu Borac je remizirao na gostovanju u Aradcu dok je u poslednje dve utakmice na svom terenu savladao Polet i Radnilki 1911, oba tima iz samog vrha tabele.

Sa druge strane, Vojvodina je trenutno na devetoj poziciji sa 35 osvojenih bodova. Posmatrajući tabelu, reklo bi se da je Vojvodina bezbrižna i da bi rutinski mogli da privedu ovu sezonu kraju, ali ipak je to daleko od istine i već overenog opstanka u ligi i to pre svega zbog činjenice da se i dalje ne zna koliko timova će ispasti iz lige ove sezone i koja pozicija obećava još jednu godinu u ovoj ligi, ali i činjenica da su Delija, Rusanda i Potisje samo tri boda udaljeni od Vojvodine, a neki timovi imaju i utakmicu manje. U prethodna tri susreta ekipa Vojvodine nije doživela poraz, a uspeli su i da pobede na teškom gostovanju u Kumanima rezultatm 4:3.

Istorija međusobnih susreta je totalno na strani crveno-plavih. U sedam utakmica koje su ove dve ekipe odigrale u poslednjih desetak godina, Borac je slavio na pet dok su dva meča završila bez pobednika. Jesenas su aleksandrovčani slavili u Bašaidu i to sa igračem manje gotovo 70 minuta pošto je Bicok bio isključen u prvom poluvremenu. Poslednji susret na Lukarelu odigran je u sezoni 2017-18 i tada je Borac bio bolji i slavio rezultatom 2:1.

Raduje i podatak da će domaćin biti kompletan, tako da neće biti problema što se igračkog kadra tiče. Verujemo da je Borac bolji i kvaliteniji tim, ali svakako ne treba podceniti kvalitet i iskustvo gostiju koji će svakako doći na Lukarelo sa željom da osvoje sva tri boda. Ipak, i pored ove uloge favorita koju će poneti crveno-plavi, treba biti oprezan i od početka krenuti snažno kako se pitanje pobednika ne bi dovodilo u pitanje.

Utakmica između Borca i Vojvodine odigraće se u nedelju, 09.05.2021. sa početkom od 17 časova.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page