top of page

Više nema neporaženih u PFL Zrenjanin

Porazom Poleta na Bagljašu od ŽFK Banat-a, više nema neporaženih timova u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin. Ipak, i pored ovog poraza, nakovčani su zadržali prvo mesto na tabeli ali su ponovo izjednačeni za kikindskim ŽAK-om, sve to sa treće pozicije posmatra možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem delu prvensvta, ŽFK Banat, koji je sada samo na minus dva boda od pomenutog dvojca sa vrha tabele. Što se samog devetog kola tiče, domaćini potpuno nadmoćniji i ubedljivi u svih 8 utakmica tako da su gosti ostali praznih ruku proteklog vikenda.

Derbi kola na Bagljašu pripao je domaćem Banatu. Po veoma teškom i natopljenom terenu pred skoro punim tribinama i bučnoj publici iskusna domaća ekipa je od samog početka krenula ofanzivno ka golu lidera na tabeli. Gosti iz Nakova oslabljeni nekolicinom prvotimaca i ispostaviće se umornim od finala kupa u toku nedelje delovali su indisponirano u prvom delu meča. Nakon nekoliko šansi domaćih pred sam kraj prvog poluvremena iz opravdano dosuđenog jedanaesterca ŽFK Banat dolazi u vođstvo od 1:0 i tim rezultatom se odlazi na odmor.

U drugom delu Nakovčani polako dolaze do šansi ali ništa ne uspevaju da pretvore u gol. Igrač domaćih šutom sa distance na oko 20-ak metara od gola pogađa sami ugao i povećava prednost na 2:0. Nakon toga momci trenera Saše Kresoje opet pokušavaju da zaprete ka golu protivnika ali bez uspeha. U samom finišu meča viđena su još dva pogotka, domaći su poveli sa 3:0, a Bucalo postiže počasni pogodak za krajnih 3:1.

U Banatskom Despotovcu ubedljiva pobeda Mladosti nad Vojvodinom iz Novog Miloševa. Da će ovo biti jedna lagana pobeda domaćih naslutilo se već posle 8 minuta igre kada je rezultat na semaforu glasio 2:0. Prvi gol usledio je nakon kornera, Kaurin je oštro zavrnuo loptu prema golu a jedan od gostujućih igrača ju je smestio u sopstvenu mrežu. Drugi gol je postigao Miklić nekoliko minuta kasnije.

Sredinom drugog dela gosti dobiju najstožiju kaznu, ali je golman Tomislav Marić pročitao nameru izvođača i odbranio penal.

Pre odlaska na odmor postigli su plavi još jedan pogodak. Nakon ubačaja iz auta Mrđe, u skoku se najbolje snašao Sujić i postigao pogodak. U drugom delu nešto slabija igra naših, gosti su imali više loptu u nogama i stvarali šanse u želji za rezultatskim priključkom. Uspeli su da smanje rezultat efektnim golom iz slobodnog udarca što je nagovestilo potencijalno zanimljivu završnicu.Međutim, ubrzo zatim Miloš Gaborov, hladnokrvno rešava situaciju 1 na 1 sa golmanom i postavlja konačan rezultat.

Minimalna pobeda Vojvodine u Bašaidu nad gostima iz Lukićeva. Konfuzija na samom početku meča u redovima gostiju i pogodak za Vojvodinu u 10. minutu naterali su Mladost da moramo da jurimo rezultat od samog početka utakmice. Negodovali su gosti oko toga da li je prekršaj za penal postojao, ali sudija svoju doluku nije promenio. Nešto kasnije sporna situacija u šesnaestercu domaćina kada Danilo Mirčetić gura loptu pored golmana koji ga gura sa obe ruke i onemogućava da Danilo stigne loptu i postigne pogodak na šta glavni sudija Peček Marko govori samo da po njemu to nije bio penal.

Što se ostatka utakmice tiče, nekoli stopostotnih šansi za domačina, dva puta je prečka bila na strani gostiju iz Lukićeva, ali je i golman gostiju Mišić u nekoliko situacija spasao svoju ekipu većeg poraza. Na kraju zaslužena i vrlo bitna pobeda Vojvodine.

ŽAK je stigao i do sedme pobede, čini se lakše nego što su i to sami očekivali protiv ekipe ASK-a. Strelci za žute mrave bili su Monoštori u 13. minutu i Radivojac u 56. i 59. minutu.

Budućnost je deklasirala Deliju iz Mokrina rezultatom 5:1, ceo izveštaj sa ove utakmice možete pronaći ovde.

Borac je nastavio seriju lošig rezultata porazom u Čenti od domaćeg Banata sa 3:0, ceo izveštaj sa utakmice možete pročitati ovde.


U preostalim utakmicama, pobeda Rusande sa 2:1 nad Napredkom iz Česterega, dok je Krajina rutinski savladala Radnički iz Sutjeske sa 3:0.






ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page