top of page

Utakmica sezone za crvenoplave

Alarm se upalio, vreme je za buđenje, vreme je da se prekine loša serija od čak 7 uzastopnih utakmica bez pobede, vreme je za nova tri boda. Protivnik, prošlogodišnji rival sa dna tabele, ovogodišnje iznenađenje lige sa odličnim startom i visokim plasmanom. Kalkulacija više nema. Izabranici Nikole Delića moraju na sve ili ništa. Bodovi moraju ostati na Lukarelu.

Da ovo neće biti ni malo lak zadatak, svedoče rezultati oba tima ove sezone. Borac sa dosta lošim startom doveo je sebe u situaciju da se već sad grčevito bori za goli život u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin. Posle službene pobede u Jaši i osvojena 3 boda, u narednih sedam utakmica crvenoplavi osvajaju samo dva boda, što se može okarakterisati kao izuzetan neuspeh. Činjenica jeste da se ekipa bitno pomladila, da su šansu dobili dosta mlađi igrači i da se broj „stranaca“ smanjio na minimalno neophodni, ali opet kvalitet ne manjka, ekipa odlično radi i motivisano ulazi u svaki okršaj. Gde i zašto „štrči“ sigurno će se analizirati za vreme zimskog raspusta, ali do tada valja uzeti što je više moguće bodova.

2. Oktobar se lepo zaukao na startu ove sezone. Kumančani su startovali pobedom u Novom Miloševu i pred svojom publikom nad Lehelom, Usledio je hladan tuš u Bočaru ali i brz oporavak pobedom nad Rusandom pred svojim navijačima. Posle remija u Despotovcu i lake pobede nad Radničkim, Kumančani beleže dva ubedljiva poraza, prvo u Ruskom Selu sa ubedljivih 3:0, a u prošlom kolu od Lukićeva pred na svom terenu. Mini loša serija Kumančana dobra je šansa Livađanima da dođu do toliko željene pobede i nade u bolji finiš jesenjeg dela prvenstva.

Jedina dva međusobna susreta u poslednjih 10 godina ova dva tima odigrala su prošle sezone kada je Borac oba puta slavio. Na Lukarelu rezultatom 5:3, dok je u Kumanama rezultat bio 0:1 u korist Aleksandrovčana.

Čini se da je sve na strani domaćina u pred početak ovog susreta. Podrška sa tribina nikada nije izostala gde god da su crveno-plavi igrali, tako da smo uvereni da će i ovoga puta Borac imati snažnu podršku sa tribina, podršku koja će im pomoći u želji da se uknjiže novi bodovi u ovoj sezoni.

Utakmica između Borca i 2. Oktobra odigraće se u nedelju, 13.10.2019. na stadionu Lukarelo, sa početkom od 15 časova.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page