top of page

Ubedljivi domaćini, prvi Poraz Omladinca

Mnogo uzbuđenja donelo nam je predhodno 11. kolo Područne fudbalske lige Zrenjanin. Seriju od 9 uzastopnih pobeda Omladinac je prekinuo porazom u derbiju vrha tabele, samim tim umanjio svoju prednost naspram drugoplasiranog Potisja. Zanimljivo je da smo proteklog fudbalskom vikenda dobili i prbi susret ove sezone koji je završen bez postignutog pogodka, što ujedno govori koliko se zaista zanimljiv fudbal igra na gotovo svim terenima u području.

Derbi kola odigran je u Knićaninu. Drugoplasirana ekipa sa tabele dočekala je favorizovani Omladinac iz Botoša. Očekivana rovoska borba završila se pobedom Potisja minimalnim rezultatom od 1:0, strelac jedinog gola na utakmici bio je Mitar Antić u 42. minutu utkamice. Zanimljivo je istaći da su gosti imali mnogo stopostotnih šasni, izmešu ostalog nisu uspeli ni penal da realizuju, a od 61. minuta imali su i igrača više na terenu, sve to im nije pomoglo da nastave seriju utakmica bez poraza tako da su bodovi zasluženo ostali u Knićaninu.

Minimalnim rezultatom slavio je i aleksandrovački Borac. Livađani su pogodkom Grbića sa bele tačke savladali Vojvodinu iz Novog Miloševa. I na ovoj utakmici videli smo pravu mušku borbu i mali broj šansi na obe strane. Oba tima su završila utakmicu sa igračem manje, a heroj utakmice ponovo je bio drugi golman Crvenoplavih koji je u finišu utakmice sačuvao svoj tim od gubljenja dragocenih bodova u grčevitoj borbi za opstanak.

Mladost je pred svojom publikom u Banatkom Despotovcu imao dosta lak zadatak ptovim ekipe Delije iz Mokrina pošto su gosti na ovo gostovanje doputovali sa samo 10 igrača, tako da se pitanje pobednika gotovo od samog početka utakmice nije dovodilo u pitanje. Već u prvih 20 minuta, Topalović je dva puta pogodio mrežu mokrinčana I sa rezultatom 2:0 se odlazi na pauzu. U nastavku gosti uspevaju da smanje na 2:1, ali drama nije dugo traja pošto je Mrđa sa bele tačke pogodio i postavio konačnih 3:1 u korist domaćeg tima.

Crvena Zvezda se novom pobedom ozbiljno priključila trci za jedno od mesta koje vodi u viši rang. Šestu pobedu ove sezone ruskoselci su ostvarili nad predposlednjim timom na tabeli, ekipo Jedinstva iz Bočara. Rezultatski ne tako ubedljivo, ali dovoljno za nova tri boda i četvru poziciju na tebeli. Pogodke za domaćina postigli su Pašić (2) i Popesko.

U ostalim mečevima 11.kola, OFK Klek je savladao 2.Oktobar rezultatom 3:1, Rusanda je brojala do 12 u Jaši, Mladost je u Lukićevu rutinski pobedila Lehel rezultatom 4:0, dok jedini susret bez pogodaka odigran je u Nakovu gde su Polet i Tamiš remizirali.

Na tabeli, Omladinac je i dalje prvi sa 28 osvojenih bodova, dva manje ima Potisje, a Lehel i Crvena Zvezda sa po 20 bodova predvode ostale timove u borbi za viši rang. U donjem delu tabele, Tamiš je povećao svoj bodovni saldo na 13, Polet na 8 bodova, Jedinstvo ostaje na 7 dok je Radnički i dalje bez osvojenog boda.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page