top of page

U Čenti nema predaje

Bez ikakve sumnje, teško gostovanje očekuje aleksandrovčane u narednom 9. kolu Područne fudbalske lige Zrenjanin. Protivnik, dobro poznat crveno-plavima i ako je proteklih par sezona proveo u višem rangu gde je u par navrata ostvarivao i zavidne rezultate. Puno su bliskih fudbalskih "ratova" vodili Banat i Borac u proteklom periodu, tako da treba očekivati puno varnica i na narednom okršaju ova dva tima.

Borcu su bodovi preko potrebni. Svaki rezultat u kojem bi crveno-plavi ostali neporaženi bio bi podvig i sasvim sigurno motivacija za naredne utakmice koje su pred nama. Serija od dva uzastopna poraza i samo jedan osvojen bod u poslednja četiri susreta svakako su razlog za brigu u taboru aleksandrovčana. Čini se da će naredna dva gostovanja biti izuzetno teški izazovi za izabranike Petra Škundrića, ali daleko od toga da se su livađani unapred već predali.

Ni Banat nije u najboljoj formi. Ekipa iz Čente trenutno ima 3 boda više od aleksandrovčana, ali i nešto bolji skor u poslednjih 5 utakmica od crveno-plavih. Banat je u poslednjem kolu poražen na gostovanju u Novom Miloševu sa minimalnih 1:0, dok je vikend pre toga slavio u Srpskoj Crnji sa 3:1. Zanimljivo je da Banat još uvek nema pobedu pred svojim navijačima u ovoj sezoni, a jedini put kada nisu izgubili u Čenti bio je susret sa imenjakom iz Zrenjanina u utakmici koja je završena bez pobednika (2:2).

Ni međusobni susreti ova dva tima nisu na strani crveno-plavih. Osam puta u proteklih desetak godina sastajali su se Banat i Borac. Ekipa iz Čente je četiri puta izlazila kao pobednik iz ovih utakmica, Borac je samo dva puta uspevao da pobedi, dok su dva susreta završena nerešenim rezultatom. U četiri susreta u Čenti Borac je samo na poslednjem gostovanju uspeo da osvoji bod, u preostala tri navrata crveno-plavi su se u Aleksandrovo vraćali bez bodova.

Favorit pred ovaj susret sasvim sigurno je domaćin iz Čente koji će sasvim sigurno pokušati da osvoji sva tri boda i na taj način se učvrsti na sredini tabele. Prostora za iznenađenja svakako da ima, a pogotovo zbog činjenice da ekipa iz Čente u ovoj sezoni igra nepredvidivo i da bi rani pogodak i vojdstvo crveno-plavih dalo nado za povoljnim rezultatom.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page