top of page

Toškov i Grujić najredovniji

Jesenji deo prvenstva već uveliko je iza nas, poslednje kolo i neočekivani prekid utakmice bacili su senku na sve što je ovaj mladi tim uspeo da ostvari od početka sezone. Učinak je morao biti mnogo bolji, nedostajalo je iskustva i strpljenja crvenoplavima ne bi li još negde osvojili koji bod više, ali daleko da od ostvarenog ne možemo biti zadovoljni. Svi prvotimci Borca dali su svoj doprinos ovom rezultatu, a u narednih par dana detaljno ćemo analizirati svakog fudbalera crveno-plavih koji je zabeležio nastup ove jeseni.

U prvoj analizi bavimo se brojem nastupa i minutaži, odnosno ko je koliko vremena proveo u prvom delu sezone na terenu. Čak 20 igrača našlo se u rotaciji stručnog štaba crvenoplavih. Oni standardniji, očekivano su zabeležili veći broj nastupa, a bilo je i nekoliko eksperimenata, odnosno debitanata.

Najviše vremena na terenu ove jeseni proveo je Branislav Toškov. On je odigrao 14 utakmica i na svakoj utakmici na terenu je ostao od početka do kraja. Toškov je na taj način upisao 1216 minuta provedenih u igri. Isti broj nastupa, ali nešto manju minutažu (1179 minuta) imao je Željko Grujić, dok je Grbić sa takođe 14 nastupa (jedan nastup sa klupe) i 1144 minuta provedenih u igri zauzeo 3. poziciju.

Kapiten Kovačević zabeležio je 13 nastupa, svaki put kao starter i svaki put do kraja utakmice sa ukupnom minutažom od 1126 minuta. Bicok je na 12 utakmica odigrao 1080 minuta, dok je Novak sa 1017 minuta u 12 nastupa jedini preostali četvorocifreni (barem što se minutaže tiče).

Tik ispod hiljadarke završio je Cucić (948 minuta i 13 nastupa), Brakus je zabeležio 11 nastupa sa 883 minuta, dok je Bošnjak igrao pola sata manje sa ukupno 12 nastupa od kojih su 2 sa klupe za rezervne igrače. Tomić je do 9. kola i gostovanja u Farkaždinu bio najstandardniji među svim prvotimcima Borca, do tada je zabeležio svaki minut na golu Borca, ali zbog povrede ovu jesen završio je sa 9 nastupa i 740 minuta. Isti broj nastupa kao Tomić, ali nešto manju minutažu (703 minuta) odigrao je Ćulafić.

Solidan učinak zabeležili su u Zečević (10 nastupa i 693 minuta), golman Popov (6 nastupa i 476 minuta), Vladimir Medić sa čak 13 nastupa (8 sa klupe) i 466 minuta, ali i Živković (10 nastupa, 351 minut), odnosno Gajinov sa 7 nastupa i 270 minuta.

Skromniju minutažu ove jeseni imali su mahom mlađi prvotimci koji su dobijali šansu kada su okolnosti to dozvoljavale, pa je tako Medić zabeležio tek 3 nastupa sa 148 minuta, Barbul je 5 puta ulazio u igru i zabeležio 65 minuta, Rakić je zabeležio samo jedan nastup od 30 minuta dok je Bogaroški dobio 7 minuta protiv lidera lige, Omladinca iz Botoša.

Jasno je da će konkurencija na proleće biti mnogo jača jer i dalje postoji nekoliko igrača koji, što zbog povreda, što zbog nekih drugih obaveza, nisu nastupali ove jeseni za crvenoplave, ali će sigurno pokušati da svojim doprinosom pomognu timu na proleće.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page