top of page

Težak ispit pred crvenoplavima

Posle velikog boda osvojenog na gostovnaju u Kleku, fudbaleri aleksandrovačkog Borca dočekuju u narednom kolu jedno od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem delu prvenstva, ekipu Potisja iz Knićanina. Posle dva neuspešna pokušaja pred svojim navijačima, pobeda je svakako imperativ za crveno-plave koji su dokazali ove sezone da zaslužuju mnogo više od trenutne poziije i učinka, ali ostvariti pobedu protiv Potisja neće biti ni malo lak zadatak za izabranike Nikole Delića.

Koliko je naredna utakmica bitna za fubalere aleksandrovačkog Borca, govori i podatak da bi pobedom crvenoplavi pobegli iz donjeg dela tabele i napravili dovoljnu bodovnu zalihu pred teško gostovnaje trenutnom lideru u Botošu. Koliko će to biti težak ispit za Borac, pokazuje i trenutna forma u kojoj se gosti iz Knićanina nalaze. Potisje još uvek ne zna za poraz ove sezone. U prethodnih 6 utakmica zabeležili su 5 pobeda, dok su se iz Banatskog Despotovca vratili sa jednim bodom.

U poslednje tri utakmice, fudbaleri Potisja su postigli čak 20 a primili samo 4 pogodka. Posebno se izdvaja velika pobeda na gostovanju u Ruskom Selu gde su savladali domaću Crvenu Zvezdu rezultatom 3:2.

Sa druge strane, Borac polako podiže svoju ovogodišnju formu. Posle nešto lošijeg starta i tri vezana poraza, usledila su dva remija. Sreća nije bila saveznik crvenoplavima na mnogim utakmicama, tako da je broj osvojenih bodova daleko od realnog i očekivanog broja.

Istorija međusobnih susreta u poslednjih 10 godina daleko je na strani Borca. Crvenoplavi su četiri puta izlazili kao pobednici, dok se dva puta utakmica završavala bez pobednika. Poslednji susret ova dva tima odigran je maja 2014. godine kada je Borac slavio kao gost rezultatom 3:2. iste sezone oba tima su se grčevito borila za opstanak, upravo je ova pobeda obezbedila novu sezonu u PFL Zrenjanin za Borac, dok je Potisje ispalo u niži rang gde su se i nalazili sve do ove godine.

Ovoga puta situacija je mnogo drugačija. Prema do sada učinjenom, Borac je u nešto podređenijem položaju u odnosu na Potisje, ali uloga favorita ipak pripada Aleksandrovčanima koji će sve učiniti da dođu do druge, vrlo bitne pobede u ovoj sezoni. Kako bi se do pobede došlo, neophodna je podrška sa tribina, podrška koja nikada nije izostala, bilo da se igralo na Lukarelu ili na strani.

Utamica između Borca i Potisja počinje od 15:30 časova. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da svojom podrškom pomognu svom voljenom klubu da uknjiži nove bodove ove jeseni.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page