top of page

Teško gostovanje u Banatskom Despotovcu

Lokalni derbi i poraz protiv Napredka iz Česterega dobro je analiziran, samim tim i arhiviran, poručuju sa Lukarela. I ako i dalje nismo zadovoljni samom činjenicom da je na ovoj utkamici pravdu delio sudija koji dolazi iz iste opštine kao i Napredak, i da je suđenje na ovoj utakmici direktno išlo na štetu crveno-plavih, okrećemo se narednom kolu i utakmici koja nam je izuzetno bitna u borbi za opstanak i još jednu sezonu u područnoj ligi. Protivnik, dobro poznat svim klubovima u PFL Zrenjanin, Mladost iz Banatskog Despotovca, klub koji uz aleksandrovački Borac ima najduži neprekidni staž u ligi u kojoj se ova dva tima i danas takmiče.

Zanimljivo je da se ove godine oba kluba nalaze u ne baš najboljoj poziciji na tabeli. I Mladost i Borac vode grčevitu borbu za opstanak i verujemo da će ista trajati gotovo do samog kraja, odnosno do poslendnjeg kola ove takmičarske godine.

U poslednjih pet prvenstvenih utakmica Mladost je osvojila samo jedan bod, i to na gostovanju u Čenti proteklog vikenda gde su mreže mirovale. Jesenji deo prvenstva ekipa iz Banatskog Despotovca završila je sa četiri uzastopna poraza, a zanimljivo je da plavo-beli pogodak nisu postigli još od kraja oktobra i gostovanja u Bašaidu kada su savladali domaću Vojvodinu rezultatom 6:3.

Sa druge strane, Borac je osvojio 6 bodova u poslednjih 5 prvenstvenih utakmica, ali je i dalje bez osovjenog boda na gostovanjima u ovoj sezoni. Na poslednja dva gostovanja crveno-plavi su primili čak 10 pogodaka, i svakako da je odbrana aleksandrovčana na vrlo važnom ispitu pred naredno gostovanje gde se nadamo da će se ova loša rezultatska serija napokon okončati.

U poslednjih 16 susreta Borac ima jednu pobedu više od Mladosti, a samo jedna utakmica završila se bez pobednika. Zanimljivo je da su u susretima ova dva tima gosti vrlo često uspevali da odnesu sav plen sa gosotvanja, pa je tako Borac čak četiri puta u poslednjih 8 utakmica u Banatskom Despotovcu izlazio kao pobednik, poslednji put u sezoni 2017-2018 rezultatom 2:0.

Ima dosta elemenata koji idu na ruku aleksandrovčanima pred naredni susret i derbi začelja tabele koji će se odigrati u viekndu pred nama. Verujemo da crveno-plavi mogu do prvih bodova sa gostovanja, nadamo se da će to i uspeti jer u ovom trenutku svaki bod je zlata vredan.

Još jednom apelujemo na Fudbaslki savez kao i na sve aktere koji učestvuju u organizaciji i samom činu odigravanja jedne prvenstvene utakmice, da obezbede minimalne uslove za fer i pošteno odigravanje prvensvtenih utakmica jer samo tako možemo da dobijemo pošteno takmičenje u kojem će bolji tim pobediti. Nadamo se da će prošlonedeljnje scene sa Lukarela, kao i neke iz prethodnog perioda, biti samo loša i ružna sećanja kojih se nećemo rado prisećati, i da će fudbal iz cele ove priče izaći kao pobednik.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page