top of page

Teško gostovanje u 8. kolu

Vikend pred nama donosi nam utakmice osmog redovnog kola Područne fudbalske lige Zrenjanina. Očekuje nas dosta uzbuđenja, zanimljivih utakmica, a najviše se očekuje od možda i derbija kola koje će se odigrati u Jaši Tomić, gde će domaći Radnički dočekati aleksandrovacki Borac. Možda po trenutnoj situaciji na tabeli epitet derbija kola bi mogao i izostati, ali kada se ipak sagledaju svi aspekti i istorija međusobnih duela ova dva tima, svakako možemo očekivati izuzetno zanimljiv susret dva tima koja se izuzetno dobro poznaju.

Radnički je odlično započeo ovu sezonu i posle sedam odigranih utakmica sakupio je 16 bodova, samim tim je očajana prošla sezona već uveliko zaboravljena. Počeli su plavo beli dosta jako i ubedljivo slavili u Mužlji u prvom kolu. Već u narednom "pala" je i Rusanda rezultatom 4:1, a u trećem kolu pobeda i u Kleku rezultatom 2:0. U narednom četvrtom kolu Radnički je savladao Deliju sa 3:0, a prvi pravi ispit fudbaleri iz Jaše nisu prošli pošto su poraženi na gostovanju u Banatskom Despotovcu. U poslednja dva kola ubedljiva igra je izostala, samim tim i ubedljivi rezultati. Predhodnog vikenda Radnički je po drugi put ove sezone ostao bez pobede pošto su remizirali sa Vojvodinom u Novom Miloševu.

Ovosezonski učinak Borca je već svima dobro poznat. Nešto lošiji start i mnogo bolja i ubedljivija igra u poslednjih nekoliko utakmica, sem na gostovanju u Nakovu gde su crveno-plavi zabeležili ubedljiv poraz. Borac je ove sezone primio 9 golova što ih svrstava u grupu ekipa sa manje primljenih pogodaka u dosadašnjem delu jesenjeg dela prvenstva. Ovaj statistički podakat je bitan za narednu utakmicu jer je evidento da Radnički nije baš efikasan sa ekipama koje su primale manji broj golova ove sezone, tako da verujemo da će domaćin u ovoj dvoboju imati dosta muke da nađe pravi put do mreže Aleksandrovčana.

Istorija međusobnih susreta u poslednjih desetak godina samo potvrđuje očekivanja da će i naredni susret biti naizvestan. U 8 utakmica, koliko su međusobno odigrala ova dva tima od sezone 2009/10, oba tima su slavila po 4 puta te nerešenih utakmica nije bilo. Obe utakmice iz prošle sezone pripale su aleksandrovčanima sa ukupnih 10:0 u korist crveno-plavih. Što se tiče utakmica u Jaši Tomić, po dva puta su slavili i jedni i drugi, a Radnički je bio nešto efikasniji u svojim pobedama.

I ovoga puta, Đurić će moći da računa na gotovo sve standarnde prvotimce tako da se može očekivati da će Borac u Jaši nastupati u najjačem sastavu. Blaga uloga favorita pripada domaćinu, ali sasvim sigurno da iznenađenje nebi bilo ukoliko bi Borac ostvario pozitivan rezultat na ovom gostovanju.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page