top of page

Srećan rođendan Stefane

Novajlija među stativama crveno-plavih Stefan Mahalbašić, jedan od najmlađih prvotimaca aleksandrovačkog Borca i budućnost kluba, danas slavi svoj 18. rođendan. Iako je tek nedavno debitovao za seniorski tim Borca, Stefan je i dalje na raspolaganju svojim drugarima u omladinskoj selekciji a svoju šansu u seniorskom timu tražiće sa pozicije trećeg čuvara mreže u dosta jakoj konkurenciji.

Od samog početka svoje fudbalske priče Stefan je na Lukarelu i nije menjao boje kluba. Počeo je u najmlađim selekcijama Borca i zanimljivo tada je više uživao na sredini terena nego na golu. Tek po dolasku u starije kategorije Stefan se odlučuje za mesto golmana i sve ozbiljnije radi sa trenerom Nikolom Delićem koji je na golmanski put izveo gotovo sve čuvare mreže crveno-plavih.

U kadetskoj selekciji mrežu je čuvao zajedno sa Aleksandrom Puharom, takođe velikim potencijalom koji će tek ove godine ispuniti uslove za prvi tim. Zahvaljujući njihovim odbranama ali i vođenjem tima sa gol linije, kadeti Aleksandrovčana završili su prvi deo sezone u samom vrhu tabele, a nije tajna da se ovog proleća očekuje napad na prvo mesto i dugo očekivani naslov prvaka regionalne kadetske lige.

Nema sumnje da je Stefan Mahalbašić budućnost aleksandrovačkog kluba. On, kao i svi njegovi vršnjaci predstavljaju noseći stub u ovom dugom procesu podmlađivanja seniorske ekipe koja je u prethodnom perodu ostvarila sve zacrtane ciljeve. Iako je teško očekivati da će Mahalbašić dobiti znatniju minutažu ove sezone u vrlo jakoj konkurenciji iskusnijih i starijih Gajinova i Kovanova, svakako treba konstatovati da vreme radi za njega i da svaki dan proveden sa starijim kolegama jeste jedno veliko iskustvo za vreme koje nam dolazi.


Srećan rođendan Stefane, želimo ti sve najbolje!



ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page