Srećan rođendan Svetozare

Još jedan slavljenik u tabotu crveno-plavih. Danas, svoj rođendan slavi kapiten aleksandrovačkog Borca, Svetozar Kovačević. Istinski vođa ekipe i primer za svakog fudbalera, igrač koji komanduje odrabnom crveno-plavih i ostavlja srce na teren i u svojim poznim fudbalskim godina, igrač koji je celu svoju karijeru proveo u crveno-plavom dresu i na kojeg su svi treneri uvek ozbiljno računali, igrač koji zaslužuje svaki respekt i poštovanje.

Kao što smo već pomenuli, Svetozar je celu svoju karijeru proveo na Lukarelu. Prve fudbalske korake napravio je zajedno sa onom sjajnom generacijom fudbalera koju je sa klube vodio Nikola Delić. Već sa 16 je debitovao za seniorki tim Borca i izborio se za poziciju u prvih 11 koju je do dan danas zacementirao za sebe.

Kovačević je prepoznatljiv po svojoj brzini i prodorima po desnom boku. Vrlo često se nalazio u gol šansama upravo koristeći tu brzinu i tehničke sposobnosti kojima je vrlo dobro ovladao. Najbolje se snalazi po desnom boku, može da igra i ofanzivno i defanzivno, a po potrebi može biti iskorišćen i na nekim drugim pozicijama.

Koliko je Kovačević bitan za crveno plave govori i podatak da je prošle sezone odigrao skoro svaku utakmicu. Na terenu je proveo nešto preko 1300 minuta i za to vreme se 3 puta upisao u listu strelaca dok je jednom bio i u ulozi asistenta. Ove sezone Kovačević je zabeležio 7 nastupa sa nešto manje od 600 minuta provedenih na terenu. Sigurno je da će stručni štab ozbiljno računati na Kovačevića i u nastavku sezone, a ni sledeća nije tako daleko.

Srećan rođendan Svetozare, želimo ti sve najlepše!

Registruj se i postani član sajta

Prijatelji kluba

mz novo 776b.png
cv1.png
opstina 345.png
zajecarsko.png
jelen-logo.png
DND Zastita na radu.jpg
IMG-7af3a4c0c063726aa9e9174406af15ba-V.j
  • White Instagram Icon
  • YouTube - White Circle

Kontakt

Adresa

© Copyright 2019 by FK Borac Aleksandrovo

 

Tel: 023 817 111

Email: boracaleksandrovo@gmail.com

Mihajla Pupina bb,

23217 Aleksandrovo