top of page

Sledeća stanica, Mokrin...

Četvrto kolo, treće gostovanje za crveno-plave, i ovoga puta izuzetno teško. Posle poraza na gostovanju u Lukićevu, aleksandrovčane očekuje novo neizvesno gostovanje ekipi kojoj su, verovali ili ne, poslednji put gol dali 2009. godine kada su na Lukarelu slavili sa 2:0. Razlog tome nije samo potpuna dominacija Delije u međusobnim susretima, već i činjenica da su ova dva tima odigrala samo 4 međusobna susreta u poslednjih 10 godina.

Gotovo identičan skor imaju ova dva dima u tekućoj sezoni. I jedni i drugi sakupili su po 3 boda. Jedinu pobedu Borac je ostvario na gostovanju u Jaši Tomić, dok su mokrinčani slavili u drugom kolu nad gostima iz Lukićeva rezultatom 4:2. Pored ove pobede, ekipa Delije doživela je i dva poraza, oba rezultatom 2:0 i oba na gostovanjima, u Farkaždinu i Novom Miloševu.

Kao što smo već rekli, tek četiri puta su se ova dva tima sastajala u poslednjih 10 godine. U sezoni 2009/10, u oba susreta domaćini su slavili rezultatom 2:0. Tu sezonu po lošem će pamtiti livađani pošto su na kraju osvojili 34 boda, što je bilo nedovoljno za opstanak u ligi, dok su mokrinčani izbegli ispadanje zahvaljujući jednom bodu više od "otpisanih" ekipa. Prošle sezone, Delija je slavio u oba susreta. Na Lukarelu bilo je 0:1, a u Mokrinu 3:0 za domaćina.

I ako je istorija međusobnih susreta na strani ekipe i Mokrina, ovog vikenda očekujemo jednu tesnu i neizvesnu utakmicu koja vrlo lako može da se završi bez pobednika. Očekujemo kompletan tim Borca, isti onaj koji je odigrao odličnu utakmicu u Lukićevu gde su bodovi za malo izmakli. Pobeda je svakako imperativ za mladu ekipu Borca, ali je sigurno da bi svaki bod sa ovog gostovanja mnogo značio crveno-plavima.

Utakmica u Mokrinu između Delije i Borca odigraće se ove subote, sa početkom od 16:30.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page