top of page

Sezona startuje iz Jaše

Updated: Apr 3, 2023

Prvo kolo Područne fudbalske lige Zrenjanin počinje utakmicama prvog kola koje će se odigrati predstojećeg vikenda. Nova sezona za crveno-plave startuje iz Jaše Tomić gde će Borac koplja ukrstiti sa domaćim Radničkim.

Fudbalski stadion u Jaši Tomić

Vrlo teško gostovanje za Aleksandrovčane. Ako se vodimo istorijom i predhodnim susretima Radnički je apsolutni favorit u ovoj utakmici. Prethone sezone Radnički 1911 završio je na 4. poziciji, tek jedno mesto iza Banata iz Čente koji je kao trećeplasirani posle baraža izborio učešće u Vojvođanskoj ligi. Oba puta Radnički je slavio protiv Borca prošle godine, u Aleksandrovu sa neverovatnih 1:6, dok je na revanšu bilo rutinskih 3:0 za domaćina iz Jaše. Poslednji put Borac je u Jaši Tomić pobedio u sezoni 2015/16 rezultatom 2:0, a te sezone Radnički je ispao iz Područne lige pošto je osvojio samo 23 boda. U poslednjih 10 godina, ova dva tima snage su odmerili ukupno 6 puta, svaki put u okviru Područne fudbalske lige Zrenjanin. Radnički je slavio 4 puta dok je Borac dva puta upisao pobede protiv ekipe iz Jaše Tomić.


Što se tiče igračkog kadra, oba tima su pretrpela velike promene. Pošto nemamo pouzdane informacije ko je sve napustio Radnički 1911, nismo u situaciji da preciziramo da li su plavo-beli iz Jaše jači ili slabiji nego prošle sezone.

Kad se sve sumira, uloga favorita apsolutno pripada domaćinu, no početak sezone je uvek bio neizvestan tako da je sve moguće. Nikola Delić može da računa na sve prvotimce, tako da će crveno-plavi biti kompletni na startu nove sezone.

Pored utakmice Radnički 1911 – Borac (A), u prvom kolu sastaju se još; Tamiš – Delija, Vojvodina (NM) – 2. Oktobar, Lehel – Omladinac FAM, Jedinstvo (B) – Potisje, Rusanda – OFK Klek, Mladost (BD) – Polet i Crvena Zvezda (RS) – Mladost (L)

1 comment
ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page