top of page

Remi na Mužlji, gosti uspešniji, bez fudbala u Jaši...

Kompletirano je prvo kolo Područne fudbalske lige Zrenjanin. Odigrano je sedam utakmica, neizvesno je bilo gotovo na svakoj utakmici, a gosti su u večini slučajeva teren napuštali zadovoljniji rezultatom i osvojenim bodovima.

Kao što smo već ranije pisali, utakmica između Radničkog 1911 i Borca iz Aleksandrova nije odigrana zbog propusta u organizaciji iste, pa je utakmica registrovana službenim rezultatom u korist gostiju koji su zahvaljujući ovom "poklonu" trenutno lideri na tabeli.


Istim rezultatom (3:0), ali posle 90 minuta igra, Mladost je u Banatskom Despotovcu savladala polet iz Nakova. Zahvaljujući ovoj pobedi, Mladost se našla u samom vrhu tabele dok će Polet naredni vikend dočekati sa dna tabele.


Prvu pobedu u sezoni ostvario je i novajlija u podrulnoj ligi, ekipa Tamiša iz Farkaždina. Tamiš je sa 2:0 savladao Deliju iz Mokrina i tako se plasirao u godnji deo tabele. Crvena Zvezda je u Ruskom Selu rutinski savladala Mladost iz Lukićeva rezultatom 3:1. Ovom pobedom ruskoselci ističu ozbiljnu kandidaturu za sam vrh tabele. Šansu da istu overe ima će narednog vikenda u Aleksandrovu.


Derbi kola odigran je na Mužlji gde je Lehel remizirao protiv favorizovanog Omladinca iz Botoša. Poveli su gosti sa 2:0 i dosta dugo imali rezultat po koji su došli. Čak i na 2:1 Omladinac je imao šansu sa igračem više da sa penala reši dilemu i osvoji ceo plen na Mužlji, ali ovoga puta prečka je bila saveznik Lehela. Do kraja utakmice Lehel uspeva da izjednači i osvoji vrlo bitan bod na startu sezone.


Bez pobednika je bilo i u Melencima gde je Rusanda remizirala sa OFK Klekom, rezultat na kraju 2:2. Rusanda je vrlo brzo došla do vojdstva od 2:0, ali je novajlija iz Kleka golovima Milanovića i Ćurovića stigao do zasluženog boda.


Jedinstvo iz Bočara porazom je startovao novu sezonu pošto je pred svojim navijačima poražen od Potisja iz Knićanina. Gosti su slavili rezultatom 2:1, a golove su postigli Kodić u 76. i Pavlović u 79. minutu. Ni Vojvodina nije uspela na svom stadionu da upiše prve bodove ove sezone. 2. Oktobar je odneo sav plen iz Novog Miloševa pobedom od 2:0.


Tabela posle prvog kola je prosta. Borac, Mladost (BD), Crvena Zvezda (RS), Tamiš, 2. Oktobar i Potisje imaju po 3 boda, Rusanda, Lehel, Omladinac i Klek po 1 bod, dok su bez bodova Jedinstvo (B), Mladost (L), Delija, Vojvodina (NM), Radnički 1911 i Polet iz Nakova.


U narednom drugog kolu sastaju se; Borac (A) - Crvena Zvezda (RS), Delija - Mladost (L), Polet - Radnički 1911, OFK Klek - Mladost (BD), Potisje - Rusanda, Omladinac FAM - Jedinstvo (B), 2. Oktobar - Lehel, Tamiš - Vojvodina (NM).


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page