top of page

Puhar najredovniji, Gajinov najprecizniji...

Prvi deo sezone za sve klubove u MFL Kikinda-Žitište okončan je pre desetak dana utakmicama desetok kola. Rezultati poslednjeg kola manje više su bili i očekivani, jedino je 1.Oktobar "podbacio" na gostovanju u Žitištu gde je remizirao sa domaćim Podgrmečom. Aleksandrovčani su ubedljivo savladali na svom terenu Omladinac rezultatom 5:1 i tako stigli do četvrte pobede ove jeseni. Borac je na kraju završio kao petoplasirani sa ukupnim skorom od 4 pobede, 3 remija i 3 poraza, 15 osvojenih bodova i sa pozitivnom gol razlikom od 26 postignutih i 18 primljenih pogodaka. Timski učinak ove jeseni mogao je biti i bolji, ostalo je još dosta prostora za poboljšanja, a danas analiziramo individualni učinkak crveno-plavih...

Krenimo od igračkog kadra i rostera koji je trener Zečević imao na raspolaganju ove jeseni. U prvih deset kola ove sezone za aleksandrovčane je nastupalo "samo" 20 fudbalera, odnosno prvotimaca (samo pod navodnicima jer se radi o najmanjem broju individualnih nastupa u poslednjih par sezona).

Pored golmana Aleksandra Puhara koji je zabeležio svaki nastup i skoro svaki minut proveo na golu (880 minuta), po deset nastupa sakupili su još kapiten Branislav Toškov (855 minuta), Strahinja Zečević (810 minuta), Dragan Gajinov (810 minuta), Slobodan Barbul (752 minuta), Petar Štikovac (713 minuta) i Dragan Popov (613 minuta).

Devet nastupa sakupio je Marko Ivančević (798 minuta) dok su Nikola Cobor i Luka Vladetić upisali po 8 utakmica (Cobor 675 minuta, Vladetić 528 minuta). Sedam utakmice ove jeseni odigrali su Radomir Aćamović (595 minuta) i Saša Rakić (150 minuta), utakmicu manje imao je Miloš Samolov (540 minuta), dok je Vladimir Brakus upisao 5 nastupa i 360 minuta ove jeseni.

Manji broj nastupa upisali su Vukan Vukmirović (4 utakmice), Miloš Medić i Mile Lakatuš (3 utakmice), Luka Javorina dve utakmice i drugi golman crveno-plavih, Nikola Aćamović, ubeležio je jedan nastup ove jeseni.


Kao što smo već rekli, crveno-plavi su postigli 26 pogodaka u prvih 10 utakmica, najprecizniji među aleksandrovčanima bio je Dragan Gajinov koji se 5 puta upisao u listu strelaca. Po 3 pogodka postigli su Slobodan Barbul, Luka Javorina i Strahinja Zečević, po dva Branisalv Toškov, Marko Ivančević, Dragan Popov i Vladimir Brakus, dok je Saša Rakić mrežu protivnika pogodio na jednoj utakmici ove jeseni.

Marko Ivančević je trenutno najbolji asistent crveno-plavih pošto je 4 puta asistirao svojim igračima pri postizanju pogodaka. Slobodan Barbul je upisao asistenciju manje, dok su Branislav Toškov, Petar Štikovac, Strahinja Zečević i Dragan Gajinov po dva puta bili u ulozi asistenata ove jeseni. Po jednu asistenciju ubeležili su i Nikola Cobor, Dragan Popov, Saša Rakić i Vladimir Brakus.

Šest puta smo proglasili igrača utakmice ove jeseni, a dva puta ovu titulu poneo je Slobodan Barbul, možda i najbolji pojedinac crveno-plavih u prvom delu sezone. Pored njega, za igrača utakmice proglašavani su još Dragan Gajinov, Dragan Popov, Luka Javorina i Vladimir Brakus.


Za kraj, vredi napomentuti i pohvaliti vrlo disciplinovanu i odgovornu igru crveno-plavih ove jeseni i smanjeni broj suspenzija i javnih opomena za razliku od ranijih sezone. Crveno Plavi su zaradili 21 javnu opomenu u vidu žutog kartona, ali bez i jednog isključenja tako da su aleksandrovčani svaku utakmicu završavali u punom sastavu.


Ovom zanimljivom statistikom završavamo prvi deo sezone i okrećemo se proleću, novim izazovima i nastupi koji su pred mladim timom aleksandrovačkog Borca.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page