Prvenstvo startuje sredinom Avgusta

Nova sezona Područne fudbalske lige Zrenjanin počeće za dve nedelje, odnosno 15/16. avgusta utakmicama prvog kola. Novina u odnosu na prethodne sezone je da će ove godine učestvovati 18 ekipa a ne 16 kao što je bio slučaj godinama u nazad. Kao što svi već znate, u viši rang je otišla ekipa Omladinac FAM iz Botoša, dok ispadanja u niži rang nije bilo. Novi članovi su PFL Zrenjanin su ASK iz Aradca, Vojvodina iz Bašaida i ekipa MSK iz Mihajlova, sudeći po rasporedu utakmica koji je dostavljen.

Fudbaleri Borca će kao i prošlu sezonu započeti gostovanjem, ovog puta ugostiće ih ekipa Mladosti iz Banatskog Despotovca. Potom sledi utakmica kod kuće protiv 2. Oktobra a zatim dva vezana gostovanja, u Novom Miloševu i Mihajlovu. Dalji raspored možete pogledati na slici u okviru ove vesti. Zanimljivo je da će ove jeseni biti čak dva vanredna kola.


Retkost je da se tokom jesenjeg dela prvenstva igra i jedno kolo sredom ali ovog puta su sasvim logična ta dva vanredna kola s obzirom da je povećan broj ekipa u ligi. Prvo vanredno kolo je 6. kolo i Borac će tada gostovati u Nakovu dok je sledeće 9. kolo a tada će crveno-plavi dočekati na Lukarelu ekipu ASK iz Aradca.

Predviđeno je da se 17. kolo, poslednje u jesenjem delu prvenstva, odigra 21/22. novembra i posle toga sledi zimska pauza. Kao i do sada, Aleksandrovčani će sve utakmice na kojima su domaćini igrati nedeljom na Lukarelu.

Ono što jeste novo, to je da će ova sezona PFL Zrenjanin početi bez publike odnosno po zvaničnom dopisu iz FSS-a, zabranjeno je prisustvo publike na stadionima zbog svima dobro poznate situacije sa koronavirusom. Situacija zaista nelagodna za fudbalski klub Borac s obzirom da je mnogobrojna publika na Lukarelu uvek bila crveno-plavi 12. igrač i vetar u leđima gotovo na svakoj utakmici a neretko je takvih momenata bilo i kada je Borac išao na gostovanja, što smo često isticali tokom prethodne sezone.

Upravo zbog svega toga, FK Borac će pokušati da organizuje video prenos sa nekoliko utakmica sa Lukarela ili bar tekstualni prenos, nešto slično utakmicama u prošloj sezoni kada je FK Borac gostovao.

Pripreme počinju narendimh dana, a o tome, kao i o promenama u timu, pisaćemo više u narednim danima.

Registruj se i postani član sajta

Prijatelji kluba

mz novo 776b.png
cv1.png
opstina 345.png
zajecarsko.png
jelen-logo.png
DND Zastita na radu.jpg
IMG-7af3a4c0c063726aa9e9174406af15ba-V.j
  • White Instagram Icon
  • YouTube - White Circle

Kontakt

Adresa

© Copyright 2019 by FK Borac Aleksandrovo

 

Tel: 023 817 111

Email: boracaleksandrovo@gmail.com

Mihajla Pupina bb,

23217 Aleksandrovo