top of page

Promene u sastavu crveno-plavih

Sezona 2019/20 počinje za vikend, FK Borac gostuje u prvom kolu u Jaši Tomić, pa je red da vas pred sam početak sezone upoznamo sa igračkim kadrom, odnosno dolascima i odlascima igrača ovog leta. Sastav ekipe se drastično promenio u odnosu na prošlu sezonu, prosek starosti tima takođe, mada ne u tolikoj meri kao što se činilo na samom početku priprema.

Prvotimci Borca na treningu

Ekipu su ovog leta napustili Milan Todorov( vratio se u Vojvodinu iz Bašaida), Jovica Lukin i Dimitrije Đukanović( vratili se u Budućnost iz Srpske Crnje) kao i trener Milenko Zečević koji je preuzeo ekipu Budućnosti iz Srpske Crnje. Nekoliko starijih igrača iz Aleksandrova je odlučilo da se povuče, ustupi svoje mesto mlađim igračima, a ako bude potrebe u toku sezone pomogne ekipi na terenu. Ti igrači nisu napustili ekipu, samo će im se u narednoj sezoni promeniti pozicija i minutaža na terenu, što je u neku ruku i prirodan sled događaja.


Što se tiče dolazaka, novi golman FK Borca je povratnik Damir Tomić( došao iz Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva). Takođe, ekipu su pojačali Nenad Ćulafić( nekadašnji igrač Begeja iz Žitišta) kao i Slobodan Grbić i Mladen Novak. Obojica dolaze iz Begeja iz Žitišta a Mladenu je ovo već dobro poznata sredina s obzirom da će crveno-plavu opremu zadužiti po treći put u svojoj karijeri.


Novi trenerski tandem čine Vladimir Zečević i Nikola Delić. Oni su insistirali na podmlađivanju ekipe pa se timu priključilo nekoliko igrača iz omladinske škole a znatno veća minutaža u pripremnom periodu je data i igračima koji prošle sezone nisu dobijali šanse da igraju. Prelazni rok traje do 31. avgusta, promene u našim redovima naravno da su moguće do tad, mada su šanse male za to. Sastav ekipe tokom sezone biće promenljiv, sa puno rotacija iz razloga što trenerski tandem poseduje veliki fond igrača i konkurencija na svakoj poziciji je jaka.


Ono što je sigurno je da će sezona biti veoma zanimljiva a nadamo se da će FK Borac biti izuzetno respektabilan protivnik svim ekipama u Područnoj ligi.

1 comment
ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page