top of page

Pripreme počele, odigrana prva pripremna utakmica

Fudbalski klub Borac je, kao što smo već najavili, započeo pripreme za prolećni deo sezone u utorak a do sad je održano četiri treninga i jedna pripremna utakmica u gostima, protivnik je bila Crvena Zvezda iz Vojvoda Stepe. Klub iz Aleksandrova se tokom ovih priprema snalazi kao i većina klubova u ovom rangu takmičenja( poznato je da je ovo ipak amaterski nivo fudbala i nijednom igraču fudbal nije primarno zanimanje) pa je tako fokus na vikendima kada je moguće okupiti celu ekipu dok tokom radnih dana solidan broj igrača na treninzima održavaju uz pomoć nekoliko igrača iz omladinskog pogona.

Prozivka je održana u utorak, kada je i održan prvi trening a već sledećeg dana trening je odložen usled renoviranja svlačionica ali i veoma lošeg vremena koje se nije menjalo ni u četvrtak pa su fudbaleri iz Aleksandrova tog dana odradili trening u hali u Srpskoj Crnji. U petak su se Aleksandrovčani vratili na Lukarelo a u subotu već odigrali prvu kontrolnu utakmicu.

Iako je rana faza priprema za naš klub, utakmica je odigrana u zaista solidnom ritmu, doduše poluvremena su bila nešto kraća nego inače ali takav je bio dogovor dva kluba. Rezultat u ovim utakmica obično nije u prvom planu već je pre svega akcenat na trčanju i uigravanju tima ali ipak treba spomenuti da smo poraženi 5:2. Grešaka je bilo u obe ekipe, što je u pripremnim utakmica sasvim normalna pojava, pa su postignuti golovi uglavnom bili posledice baš tih grešaka. Izuzetak su bila dva sumnjiva penala za domaćine u finišu utakmice, kod prvog penala Popov je pogodio stranu ali ipak nije uspeo da odbrani dok je kod drugog penala bio skroz nemoćan.

Pogotke za crveno- plavi tim postigli su Bicok iz slobodnjaka i novajlija Čurović posle izvršenog pritiska Grujića na zadnju liniju domaćeg tima. Sve u svemu, dosta dobar ’’trening’’ za naš tim.

Danas je takođe održan trening na Lukarelu, mada u nešto slabijem ritmu zbog jučerašnje utakmice. Sutra je za fudbalere Borca slobodan dan a od utorka se nastavljaju treninzi do subote, kada je na rasporedu nova pripremna utakmica, protivnik je opet ekipa iz opštine a to je Budućnost iz Srpske Crnje.

U narednim danima očekujte vesti o zimskim pojačanjima ali i renoviranju svlačionica.

Na jučerašnjoj utakmici za Borac su nastupili: Popov, Samolov, Toškov, Bicok, Tomin, Stanojević, V. Zečević, Grujić, Rakić, Grbić, Čurović. U drugom poluvremenu igrali su još Opačić, S. Zečević, Puhar, Barbul, Halasev.

Fotografije sa utakmice možete pogledati ovde

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page