top of page

Preko Tamiša do novih bodova

Fudbaleri aleksandrovačkog fudbalskog kluba zabeležili su gotovo maksimalan učinak od početka prolećnog dela prvenstva. Ostvarene su tri pobede i remi na gostovanju u Kumanima gde je domaćinam faktički izjednačio u poslednjim sekundama utakmice. Da se crveno-plavi nalaze u sjajnoj rezultatskoj seriji govori i podatak da su trenutno jedini neporaženi tim u prolenom delu sezone uz Crvenu Zvezdu iz Ruskog Sela koja je ostvarila maksimalan učinak. Serija dobrih rezultat se može nastaviti već ovog vikenda kada će izabranici Duška Medića gostovati predposlednjem Tamišu u Farkaždinu.

Posle istorijskog uspeha i plasamana u Područnu ligu Zrenjanin prošle sezone, Farkaždinci se u ovoj sezoni teško mogu nadati opstanku i još jednoj godini u društvu timova koji će se naredne godine takmičiti u PFL Zrenjanin. Tamiš je do sada osvojio samo 12 bodova iz odigranih 20 utakmica što ga stavlja daleko od crte koja mu garantuje opstanak. Ipak, sa druge strane, još uvek nam nije poznat broj timova koji će ispasti u niži rang pa samim tim svaki osvojeni bod i pozicija više uliva nadu u opstanak i ostvarenje zacrtanih ciljeva.

Statistika je zaista poražavajuća i govori nam da je Tamiš prvi bod ove sezone osvojio tek u 9. kolu kada je remizirao sa Radničkim 1911. Prva pobeda ostvarena je nad Vojvodinom iz Bašaida sa minimalnih 1:0, a poslednji bod osvojen je pre dva vikenda kada je u Farkaždinu gostovao 2. Oktobar. Svih 12 bodova ove sezone Tamiš je osvojio na svom terenu, a doživeli su i 4 poraza u Farkaždinu. Zanimljivo je takođe da u poslednjih 7 utakmica na svom terenu Tamiš je izgubio samo jednu, i to na prolećnoj premijeri protiv renoviranog tima Delije iz Mokrina.

Sa druge strane, trenutno šestoplasirani tim sa tabele koji je u seriji od pet utakmica bez poraza svakako će tražiti nove bodove i miran ulazak u finiš ovogodišnje sezone. Borac je svakako veliki favorit pred ovaj susret ali nikako se ne treba opuštati niti upisivati bodove pred sam duel sa Tamišom, jer videli smo iz nekih drugih primera proteklih vikenda koliko loše to može da se završi po favorizovani tim.

Samo dva međusobna susreta odigrali su u novijoj istoriji ova dva tima. Oba puta aleksandrovčani su bili ubedljivi i osvajali sva tri boda. Poslednji susret na Lukarelu crveno-plavi su rešili u svoju korist rezultatom 3:0, dok je poslednji meč u Farkaždinu Borac takođe dobio rezultatom 3:1.

Pobedom crveno-plavi će se učvrstiti u gornjem delu tabele, tri boda dalje od opasne zone nego danas. Svakako bi i bod bio dovoljan izabranicima Duška Medića, ali ne traba zaboraviti da nam posle ovog vikedna slede teži protivnici i mečevi sa ekipama iz gornjeg dela tabele.

Utakmica između FK Tamiš i FK Borac Aleksandrovo odigraće se u nedelju, 04.04.2021. sa početkom od 16 časova.



ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page