top of page

Prekid u Aleksandrovu

Updated: Sep 21, 2020

Utakmica 7. redovnog kola Područne fudbalske lige Zrenjanin između domaćeg Borca i Jedinstva iz Bočara nažalost nije završena pošto je odlukom glavnog sudije utakmice Vuka Lekića, prekinuta u 52. minutu i ako su, prema rečima delegata, uslovi za igru i dalje postojali. Nesporazum između delegata i sudijske trojke dovele su do tragi komedije posle koje su igrači gostujućeg tima odbili da se vrate na teren.U trenutku prekida domaći Borac je već vodio rezultatom 2:0, a gosti su na terenu imali dva igrača manje zbog isključenja, a kasnije su sa terena izašla još dva igrača zbog povreda.

Od početka utakmice domaćin je dominirao i jasno stavio do znanja svim prisutima na Lukarelu danas, da će bodovi ostati u Aleksandrovu. Ređale su se šanse za šasnom ali na golove se čekalo do samog finiša prvog poluvremena kada su Bičanin sjanim i preciznim šutem sa preko 25 metara, i Cobor posle odbitka, u vrlo kratkom vremenskom intervalu doveli crveno-plave u vojdstvo za miran nastavak utakmice.

Ipak, u finišu prvog poluvremena ružna scena koja je rezultirala sa dva islkjučenja. Prema izjavama sudijske trojke, zbog fizičkog napada na glavnog sudiju, povlačenja za dres, pljuvanja i psovanja, sudija Lekić je direknto islkjučio Novakovića i Vasičina, tako da su gosti u nastavku utakmice ostali sa dva igrača manje na terenu.

U nastavku, trener Đurić menja Bičanina i na teren ubacuje svežijeg Grbića sa idejom da se uspostavi stabilnost na sredini terena, ali čini se da ovakva promena nije ni bila neophodna jer se u nastavku igralo tek nešto više od 5 minuta.

Prvo je rezervista Lukić, koji je tek ušao u igru, zbog povrede zgloba morao sa terena, a nešto kasnije na povredu se požalio i Mirkov pa je i on morao ranije u svlačionicu. Kako gosti nisu imali više rezervi na raspolaganju, glavni sudija Lekić označio je kraj utakmice u 54. minutu.

Ipak, prema navodima delegata utakmice, glavni sudija je napravio veliku grešku jer je utakmica mogla da se nastavi i u trenutnom formatu gostujućeg tima (6+1). Pošto je glavni sudija prihvatio sugestiju delegata da utakmica može da se nastavi, pozvao je igrače oba tima da se vrate na teren, ali su gosti iz Bočara odbili da ponovo istrče na Lukarelo pa je utakmica i zvanično prekinuta.

Ostaje nam da vidimo koja će odluka biti fudbalskog saveza i da li će utakmica na kraju biti registrovana službenim rezultatom 3:0, ili rezultatom u momentu prekida. Do konačne odluke jasno je da je Borac uknjižio vrlo bitna 3 boda i da će mnogo rasterećenije na gostovanje u Jaši Tomić sledeći vikend.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page