top of page

Prekid na Lukarelu

Polsednja prvenstvena utakmica u ovoj kalendarskoj godini ostaće svima u pamćenju po nečemu što se gotovo nikada nije desilo na Lukarelu, nečemu što ni oni najstariji navijači Borca gotovo nikada nisu svojim očima videli, na žalost ne zbog lepih i fudbalskih poteza ili neizvesnosti koju ova igra donosi, već po prekidu utakmice u režiji jedne osobe, glavnog sudije utakmice, u ovom slučaju sudije Markov Nikole. Pre nego što nastavimo sa detaljnim obrazloženjem današnjeg presedana u svetu fudbala, želimo da kažemo da ovo nema nikakve veze za ekipom Mladosti iz Banatskog Despotovca koja je zasluženo vodila do momenta kada je utakmica prekinuta.

Mislili smo da posle prošlogodišnjeg gostovanja u Mužlji i suđenja jednog drugog sudije (čije ime nećemo ovde spominjati) gore ne može biti, ali danas smo se uverili da ipak može. Već od samog momenta kada smo saznali da će isti sudija (koji je uzgred tek napunio 16 godina) ponovo suditi utakmicu crveno-plavima, bilo nam je nejasno da li to neko sa namerom šalje sudiju koji nas je već nekoliko puta debele oštetio, i da li to neko pravi slučajne ili namerne propuste.

Mislili smo da su greške Markova protiv Lehela plod neiskustva i mladosti, Već smo pisali (pročitaj izveštaj iz predhodnog kola) i obavestili sve o događajima sa utakmice protiv Rusande kada smo već počeli da sumnjavo u kredibiliteti prisnost pojedinih sudija, a danas smo apsolutno uvereni da su isti na Lukarelo došli sa samo jednim ciljem, oštetiti Borac po svaku cenu.

Što se tiče same utakmice, koja je nažalost ostala totalno u senci nemilih događaja, vredi istaći da su oba tima do tog 46. minuta odigrala fer i korektnu utakmicu u kojoj su gosti zasluženo stekli prednost. Trener Zečević je odlučio da izvede sledećih 11 igrača: Popov, Zečević, Toškov, V. Medić, Kovačević, Cucić, Grbić, Novak, Grujić, Živković i Brakus.

Prvih 15 minuta klasično odmeravanje snaga. Gosti su se više branili i iz kontri pokušali da stignu do gola, što im je u 2 navrata i pošlo za rukom, kada su stigli do prednosti. Već u prvih 45. minuta bilo je jasno da domaćin nema šta da trađi na ovoj utakmici jer je za protivnika, pored ekipe Mladosti, imao i glavnog sudiju koji je sve činio da gostima olakša posao.

U toku utakmice glavni sudija sa svojim pomoćnikom, donosi par veoma čudnih odluka na iznenađenje domaćih ali i gostujućih igrača. Najpre nedosuđen kazneni udarac nad kapitenom Kovačevićem koji je zaustavljen prekršajem, što bi se u narodu reklo "Penal ko kuća". U 43. minutu svi su bili ubeđeni da je igrač gostiju sprečio centaršut rukom po drugi put koja je bila u neprirodnom položaju, ali tako nije mislio glavni sudija koji je samo odmahnu rukom i to je bila kap koja je prelila čašu domaćih.

U istom napadu Kovačević startuje oštrije nad igračem gostiju, gde je sudija bez dileme svirao prekršaj i posegao za crvenim kartonom ali ostaje nedoumica da li ga je na kraju pokazao kapitenu Kovačeviću. Domaći igrači su opkolili sudiju da bi mu prigovorili, na šta on uz sugestiju delegata Stojiljković Sretena odlučuje da prekine utakmicu zbog navodno fizičkog kontakta i udaranja, kojeg nije bilo i čemu je svedočilo više od stotinu gledalaca zajedno sa pripadnicima MUP-a.

Da priča postane još smešnija, za udaranje je optužen igrač koji u tom momentu uopšte nije ni bio blizu sudije, ali eto, svašta nešto čudno se motalo glavnom sudiji u glavi u tom momentu pa je rešio da utakmicu prekine bez ikakve dileme.

Veoma ružna scena za sve na stadionu koja još nije viđena. Da li je ovo slučajnost ili dobro smišljen i unapred pripremljen scenario ostaje pitanje na koje verovatno nikada nećemo dobiti odgovor, a mi želimo da se zahvalimo gostima na fer i korektnoj igri koja je bila bez nekih jačih startova.

Hvala našim navijačima koji su nas podržali i ove nedelje. Još se ne zna kazna koju će dobiti domaća ekipa, a još manje se zna razlog zbog kojeg će klub sa Lukarela biti kažnjen. Sudije su u pratnji policije odmah po završetku utakmice napusile Aleksandrovo.



ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page