top of page

Poslednja utakmica u ovoj godini

Vikend pred nama donosi nam utkamice poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva Područne fudbalske lige Zrenjanin, a samim ti i poslendnje zvanične utakmice u kalendarskog 2020. godini. Pre nego što se spusti zavesa i sumira sve učinjeno u proteklih nekoliko meseci, ostalo nam je još osam utakmica od kojih će se jedna odigrati na Lukarelu gde će gostovati uvek neugodna ekipa, Mokrinski Delija.

Činjenica jeste da ni Mokrinčanima ove sezone ne cvetaju ruže, ali bodovi sa Lukarela u narednom kolu svakako bi mogli popraviti utisak i vratiti samopouzdanje prvotimcima Delije. FK Delija trenutno se nalaze na samoj granici sa opasnom zonom, a za petama im je OFK Klek kome beže samo 3 boda.

U do sada odigranih 16 utakmica, Mokrinčani su zabeležili po 4 pobede (Tamiš, Potisje, Rusanda i MSK) i 4 remija (Vojvodina (B), Lehel, 2. Oktobar, Mladost (BD)), dok su u preostalih 7 susreta teren napuštali pognutih glava. Nemaju mokrinčani niti jednu pobedu na gostovanjima ove sezone, ali su zato tri puta ostali neporaženi i to protiv 2.Oktobra, zatim u Bašaidu i Mužlji.

U poslednjih 10 godina, samo 5 puta su se ova dva tima sastala, a daleko bolji skor u ovih 5 susreta imaju Mokrinčani koji su 4 puta slavili dok je Borac jedinu pobedu ostvario još 27.09.2009. godine kada je slavio na Lukarelu sa 2:0. Od tada, pa sve do danas, crveno-plavi ne samo da nisu uspeli da osvoje niti jedan bod u međusobnim susretima sa Delijom, već nisu uspeli da postignu niti jedan pogodak, tako da je poslednji put pogodak postignut pre 11 godina, što je zaista neverovatan podatak koji treba promeniti što je pre moguće.

Oba tima u ovo kolo ulaze sa porazima. Borac je posle serije od dve uzastopne pobede doživeo neprijatan poraz u Kleku, dok je Delija u prošlom kolu poražena na svom stadionu od Vojvodine iz Novog Miloševa rezultatom 3:1.

I pored velikog broja suspenzija, kazni i opravdanih izostanaka, trener Đurić će moći da računa na gotov sve standardne prvotimce Borca tako da će crveno-plavi, koji će i nositi ulogu favorita u ovoj utakmici, sa punim kapacitetom i svim snagama napasti goste iz Mokrina sa ciljem da bodovi ostanu u Aleksandrovu.

Utakmica između FK Borac i FK Delija Mokrin odigraće se u nedelju, 13.11.2020. sa početkom od 13 časova, bez prisustva publike.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page