top of page

Polet za kraj sezone na Lukarelu

U vikendu pred nama crveno-plavi će se oprostiti od svojih navijača i stadiona Lukarelo pošto će im predstojeći meč biti i poslednji koji će odigrati kao domaćin u ovoj sezoni. Ovo je verovatno i poslednji put da će crveno-plavi igrati utakmicu područne fudbalske lige pred svojim gledaocima još od sezone 2011-12 kada su izborili plasman u ovaj rang takmičenja i do ove sezone uspešno odolevali svim protivnicima, a povremeno i uspevali da ostvare rezultat koji ih je skoro i odveo u vojvodjasku fudbalsku ligu. Sa druge strane, spuštanje zavese na Lukarelu za ovu sezonu ne može biti bolje jer nam gostuje Polet in Nakova, trenutno drugoplasirani tim na tabeli i verovatno jedan od najboljih sastva u PFL Zrenjanin.

I ako ova utakmica nema neki preterani rezultatski značaj, direknti dueli Poleta i Borca uvek su privačili veliku pažnju i to sasvim opravdano. I jedni i drugi su u sezona za nama prolazili kroz turbolentni period, a u poslendje vreme gosti iz Nakova se ipak snalaze nešto bolje pa je i trenutna pozicija na tabeli samo plod dobrog rada i velikih materijalnih sretstva koje su očigledno uložene u ovoj klub u poslednje vreme.

Sa druge strane, crveno-plavi će verovatno naredne sezone igrati u nižem rangu takmičenja pošto ove sezone nisu uspeli da osvoje dovoljan broj bodova koji bi im grantovao mesto među područnoligašima i za narednu godinu. Probali su aleksandrovčani da neophodnu smenu generacije sprovedu u nekoliko godina bez većih potresa i negativnih reakcija, ali ipak ovaj plan nije prošao najbolje u tekućoj sezoni pa će omladinci Borca imati dosta vremena i prostora za dokazivanjem u sezoni pred nama.

Što se same utakmice tiče, vredi očekivati borbenu utakmicu punu sportskog naboja, nadajmo se i pogodaka ali i još jednoj pobedi izabranika Vladimira Zečevića. Retko ko je verovao da će mladi tim Borca moći da se suprostavi "velikom" ŽAK-u koji je samo zahvaljujući direktnoj pomoći sudijske trojke uspeo da osovji sva tri boda u aleksandorvu i tako osvoji prvo mesto koje ih vodi direktno u viši rang takmičenja.

Šanse da Borac ostane u ligi svedene su na minimum minimuma, ali dokle god šasne postoje, aleksandrovčani se neće predavati. I ovog vikedna se nadamo podršci sa tribina tako da pozivamo sve naše navijače da nas podrže u što je većem broju i da se pobedom okočna teška i naporna sezona.


Utkamica između Borca i Poleta osigraće se u nedelju, 05.06.2022. godine sa početkom od 17 časova.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page