top of page

Polet pao u Mokrinu, Rusko selo na +8

Drugo kolo prolećnog dela prvenstva donelo nam je dosta zanimljivih utakmica ali i manje više očekivane rezultate pa se može reći da se situacija na tabeli nije ni bitnije menjala. Zahvaljujući kiksu Poleta u Mokrinu, Crvena Zvezda je uvećala svoju prednost naspram drugoplasiranog kluba iz Nakova na 8 bodova. U ostalim utakmicama domaćini su bili nešto uspešniji, gosti su slavili u dva susreta dok su dve utakmice završene bez pobednika.

Uvodna utakmica u ovom kolu odigrana je u Mokrinu gde je gostovao drugoplasirani Polet. Mokrinčanima su ovi bodovi bili više nego neophodni u borbi za opstanak pa su svim silama od početka krenuli u ostvarivanje svojih ciljeva. Već u 14. minutu sa bele tačke precizan je bio Miladinov za 1:0 u korist domaćina. Ipak, desetak minuta kasnije Kenjalo iz slobodnog udarca uspeva da izjednači pa se na odmor odlazi rezultatom 1:1.

Početak drugog poluvremena pripada domaćinu koji je pogodkom Živkova ponovo došao do prednosti, a pogodkom Spahića u 78. minutu i postave konačnih 3:1. Gosti su negodovali zbog lošeg suđenja i pojedinih situacija koje su, po njihovom tumačenju, direktno uticale na rezultat i pobednika u ovom susretu.

Tvrda utakmica viđena je i u Banatskom Despotovcu gde je domaća Mladost do sva tri boda stigal tek u nadohnadi vremena. Činilo se da će domaći tim imati lagan posao protiv gostiju iz Farkaždina, ali i pored dominacije lopta nije htela u gol pa se do gotovo samog kraja utakmice pobednik nije znao. Pogodak za domaći tim postigao je Bojan Topalović koji je iskoristio nesporazum u odbrani gostiju i doneo sva tri boda svom timu. U narednom kolu Mladost gostuje Poletu u Nakovu u derbiju kola.

U Novom Miloševu podela bodova između domaće Vojvodine i MSK iz Mihajlova. Domaćin je poveo sredinom drugog poluvremena pogodkom Maleša i činilo se da će to biti druga vezana pobeda fudbalera Vojvodine, ali MSK ipak stiže do izjednačenja i čini se zasluženog boda sa ovog teškog gostovanja.

Crvena Zvezda je na svom stadionu deklasirala Vojvodinu iz Bašaida rezultatom 5:0. Strelci za domaći sastav bili su Popeskov (2 Pogodka), Petrović, Vokič i Gucul. Ovom pobedom Crvena Zvezda je nastavila svoju seriju odličnih rezultata i trenutno je na osam bodova prednosti naspram drugoplasiranog Poleta.

Aleksandrovački Borac je sigao do zasluženog boda na gostovanju u Kumanama. Gosti su vodili do poslednjih trenutaka utakmice rezultatom 2:0, ali je domaći tim pogodcima u 89. i 94 minutu uspeo da stigne do vredno boda. Opširnije o ovoj utakmici možete pročitati ovde.

U ostalim utakmicama, Radnički je slavio u Melencima rezultatom 3:1, ASK je deklasirao Lehel sa 6:1, dok je Mladost Lukićevo sa sigurnih 2:0 savladalo Potisje iz Knićanina. OFK Klek je bio slobodan u ovom kolu.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page