top of page

Polet i ŽAK usamljeni na vrhu

Posle šestog odigranog kola dva tima su se bodovno odvojila na vrhu tabele i polako stvaraju bodovnu prednost u ondosu na pratioce na tabeli. Ubedljivi su ove sezone i ŽAK i Polet, pobedama su okončali i proteklo kolo i samim tim potvrdili spekulacije o borbi za prvo mesto i plasman u viši rang. Posle dva vezana poraza, iz ove borbe, barem u ovom trenutku, ispala je Budućnost it Srpske Crnje, a zahvaljujući dobrim rezultatima novajlije sa Bagljaša i iz Česterga trenutno su visoko kotirani na tabeli, odmah iza pomenih Poleta i ŽAK-a.

Već u subotu dve pobede gostujućih timova. ŽFK Banat je pogodcima Radičevića i Martinovića pobedio na gostovanju u Mokrinu, dok je nešto lakši posao imala Rusanda koja je sa 3:0 savladala Radnički u Sutjesci. Bitni bodovi za Banat i Rusandu zahvaljujući kojima su oba tima znatno popravila svoje pozicije na tabeli. Sa druge strane, problemi za Deliju koju očekije teško gostovnaje u Krajišniku, dok će Radnički probati da osovji svoje prve bodove u ovoj sezoni na gostovanju u Bašaidu. Ove dve utakmice su i direktni okršaji četiri poslednjeplarirane ekipe sa tabele.

Nedeljni fudbalski program počinjemo ubedljivom pobedom Vojvodine iz Novog Miloševa protiv Budućnosti iz Srpske Crnje, utakmica u kojoj je sve rešeno u prvih 11 minuta. Prvi je u metu pogodio Dejan Vijoglavin, posle lepe akcije sa leve strane, da bi samo dva minuta kasnije, posle centaršuta, u želji da izbije loptu, Prpa zatresao sopstvenu mrežu. Već u sledećem napadu koristi brzonogi Denis Stojkov za 3:0.

U drugom poluvremenu Novomiloševčani imaju stalnu terensku inicijativu, koju realizuje Golić, golom u 73. minutu za 4:0. Zadovoljni visokim vođstvom domaći su prepustili inicijativu fudbalerima Budućnosti, čiju čast je spasao Kovačević u 87. minutu, za konačnih 4:1.

U Nakovu ubedljiva pobeda domaćeg tima nad gostima iz Banatskog Despotovca, rezultatom 4:1. Posebno raspoložen za igru u ovoj utakmici bio je Miloš Radlović koji je tri puta pogodio mrežu gostiju za mirnih 3:0 posle prvih 45 minuta utakmice. U drugom delu gosti smanjuju rezultat na 3-1 golom iz odbijene lopte posle odbranjenog jedanaesterca golmana domaćih Jelića.

Pred kraj meča igrač gostiju kao poslednji u odbrani obara Kočiša i zasluženo dobija crveni karton, a Kočiš biva neprecizan sa bele tačke. Konačan rezultat 4-1 za domaćina postavlja rezervista Inđić golom u samom finišu utakmice.

Svoju treću pobedu ove sezone ostvario je i ASK koji je na svom stadionu savladao Vojvodinu iz Bašaida rezultatom 3:1. Gosti su poveli pogodkom Vincana u 15 minutu, ali samo par minuta kasnije Nenić je izjednačio na 1:1. Isti igrač je doveo ASK u vojdstvo u 26. minutu utakmice da bi konačnih 3:1 postavio reservista Kurtešan u 61. minutu susreta. Zanimljiv detalj sa ove utakmice jeste i podatak da su samo samo dva igrača bila na raspolaganju domaćinu kao rezerve, dok gosti nisu imali nikoga na klupi za rezervne igrače.

Napredak je šokirao domaću Mladost u Lukićevu i već posle 15 minuta imao velikih 0:2. Bili su domaći primorani da jure rezultat do samog kraja utakmice. U drugom delu utakmice prvo je Bojić asistirao Rakiću za 1:2, da bi ponovo Bojić bio nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru gostiju, šro je glavni sudija okarakerisao kao penal, a siguran sa bele tačke bio je Marko Popović za konačnih 2:2.

U preostalim utakmicama, pobeda ŽAK-a u Čenti sa rezultatom 2:1 i remi Borca i Krajine na Lukarelu 2:2, opširnije sa ove utakmice možete pročitati ovde.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page