top of page

Pobeda u Jaši Tomić

Aleksandrovčani su u okviru 8. kola PFL Zrenjanin gostovali u Jaši Tomić i uspeli da savladaju domaći Radnički 1911 rezultatom 4:1. Golove su postigli Bicok, Stanojević, Rašeta i Grujić. FK Borac je nastupio u sledećem sastavu: S. Gajinov, Kovačević, Samolov, Bicok, Tomin, Cobor, Grujić, Ivančević, Stanojević, Grbić i Bičanin. U igru su još ulazili Rašeta i D. Gajinov a pored njih na klupi za rezervne igrače su bili još Kovanov, Toškov, Medić, Rakić i V. Zečević.

Foto: Spaso Mladenovski


Po veoma kišovitom vremenu u prvom poluvremenu, crveno- plavi su se bolje snašli i sredinom poluvremena postigli dva brza pogotka. Prvo je posle kornera sa desne strane Grbić šutirao a na odbitak naleteo Bicok i sproveo loptu u mrežu domaćina. Nešto kasnije, Grbić sjajno proigrava Stanojevića a on u situaciji jedan na jedan sa golmanom pogađa za 2:0 u korist gostiju. I pre i posle tih golova gosti su imali nekoliko dobrih šansi ali takođe i domaći igrači koji su šutevima sa distance pokušavali da ugroze gol gostiju. Upravo su na taj način i postigli gol domaćini, posle solidnog izvedenog slobodnog udarca Gajinov je nešto lošije reagovao i rezultat je na kraju prvog poluvremena bio 2:1. U nastavku igre domaćini nešto konkretniji dok su gosti šansu čekali iz kontranapada. Najopasniju šansu Radnički je imao pred kraj utakmice kada su sa nekih desetak metara pogodili okvir gola. U tom periodu se desilo još nekoliko bitnih situacija. Prvo se glavni sudija Mijatović povredio i morao je biti iznet sa terena a njegovu ulogu preuzeo je pomoćni sudija. FK Borac ovom prilikom želi brz, uspešan oporavak i povratak na teren Mijatoviću. U nešto dužoj nadoknadi vremena koja je uzrokovana pomenutim prekidom, Aleksandrovčani uspevaju da postignu još dva pogotka i uklone sve sumnje oko jučerašnjeg pobednika. Prvo se u listu strelaca upisao Rašeta posle još jedne asistencije Grbića a potom i Grujić posle kontranapada.

Veoma bitna pobeda za crveno- plave protiv ekipe iz vrha tabele, kojoj želimo da zahvalimo na gostoprimstvu i poželimo sreću u nastavku prvenstva. Nadamo se da će se ovakva igra i forma Borca nastaviti u narednim kolima a prva naredna prepreka će biti veoma dobra ekipa ASK-a iz Aradca koja će u okviru vanrednog kola gostovati na Lukarelu u sredu.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page