top of page

Pobeda kadeta za prvo mesto

Derbi 8. kola kadetske područne fudbalske lige pripao je kadetima Borca koji su pred svojim navijačima savladali Crvenu Zvezdu iz Ruskog Sela sa rezultatom 2:1, i na taj način preoteli prvo mesto od iste ekipe i verovatno najvećeg konkurenta u borbi za naslov prvaka. Posle ove pobede, crveno-plavi su stekli bod prednosti naspram ekipe iz Ruskog Sela, a u trku za prvo mesto ozbiljno se uključila i Vojvodina iz Novog Miloševa zahvaljujući ubedljivoj pobedi na svom terenu.

Utakmica je počela dobro za crveno-plave jer su već posle 20 minuta došli do vođstva pošto je Nikola Marinac pogodio mrežu protivnika za 1:0. Do kraja prvog poluvremena mreže su mirovale tako da je domaćin zasluženo pred nastavak utakmice imao minimalnu prednost. Ipak, već na samom startu drugog poluvremena Filip Kesić uspeva da izjednači rezultat na 1:1.

Kako se utakmica bližila kraju, sve je više izgledao da će se rezultat neće menjati i da će se utakmica završiti bez pobednika, kao i ona od jesenas u Ruskom Selu. Ipak, u 80. minutu Marinac ponovo izbija u gol šansu koju pretvara u pogodak i, ispostaviće se postavlja konačan rezultat ove utakmice, Borac - Crvena Zvezda 2:1.

U narednom kolu Borac će gostovati u Česteregu gde ih dočekuje Napredak koji je na premijeri prolećnog dela prvenstva doživeo težak poraz od Begeja rezultatom 8:2. Napredak je trenutno na sedmoj poziciji sa samo 6 osvojenih bodova i odigranih 8 utakmica, ali ipak i dalje teška prepreka za izabranike Nikole Delića na putu ka odbrani titule osvojene u prošloj sezoni. Opširnije o kadetskoj ligi možete pronaći ovde.


Za Borac su na ovoj utakmici nastupali su: Stojanov, Petrov, Vladetić, Adamović, Lakatoš G, Lakatoš M, Marinac, Medić, Savin, Rajić i Vranov.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page