Otpisani OFK Klek na Lukarelu

Pretposlednje kolo tekuće sezone je pred nama. I ako je sva pažnja uperena ka donjem delu tabele i zanimljivoj borbi za opstanak, očekivano dobar fudbal igraće se i na drugim terenima, a jedan takav očekujemo i na Lukarelu ovog vikenda. I ako već otpisan, OFK Klek svakako je zanimjiv protivnik crveno-plavima, po najviše zbog one utakmice od jesenas kada je Borac brutalno pokraden i kada su domaći uspeli da upišu tri boda koja će, ispostaviće se, više škoditi klečanima nego dobrineti u nastavku borbe za opstanak u ligi.

Upravo je gore spomenuta utakmica od jesenas i poslednji međusobni susret ova dva tima. Prošle sezone utakmica u Kleku je završena bez pobednika dok je poslednja utakmica u Aleksandrovu pripala domaćinu rezultatom 3:1, što je ujedno i jedina pobeda Borca u direkntim okršajima sa ekipom iz Kleka u poslednjih desetak sezona.

Samo tri puta su klečani uspeli ovog proleća da ostanu neporaženi. U poslednjem kolu OFK Klek je savladao Vojvodinu iz Novog Miloševa rezultatom 3:1, i na taj načio zadržao svoju poziciju na tabeli i bod prednosti ispred Tamiša. Zanimljivo je takođe da OFK Klek nije uspeo da osvoji niti jedan bod na gostovnajima ove sezone, a pritom su uspeli da postignu 13 a prime 57 golova na 15 utakmica. Jedino lošiji rezultat na gostovnajima od OFK Klek-a ove sezone ima poslednjeplasirani Lehel koji se od klečana razlikuje samo po lošijoj gol razlici.

Sa druge strane, crveno-plavi su previše nošalantno shvatili pojedine protivnike u proteklim utakmicama što im se loše vratilo, a negde je izbegnut i potpuni debakl. Jasno je da su crveno-plavi ostvarili zacrtan cilj za ovu sezonu i da do kraja sezone šansu uglavnom dobijaju mlađi i manje korišćeni prvotimci, ali opet pobeda mora biti imperativ u svakoj utakmici i nikako se ne sme podcenjivati protivnik bio on već otpisan ili na vrhu tabele.

Dodatni motiv da se gost ubedljivo savlada i fudbalski pobedi jesu i sva desavanja od jesenas i bes koji je bio izazavan u redovima aleksandrovčana. Ipak, svesni smo da za obe ekipe ova utakmica nema nikakvog takmičarskog značaja, ali i da ima, bilo kakvi nesportski potezi od strane prvotimaca Borca samo bi išli u prilog lažnih i netačnih optužbi koje su jesenas stizale iz tabora OFK Kleka, odnosno sa njihove zvanične stranice na društvenim mrežama.

Bilo kako bilo, Borac je favorit pred ovaj susret i svakako sve sem pobede domaćina bilo bi pravo iznenađenje.