top of page

Odgovor Fudbalskog saveza posle utakmice u Kleku

Činjenica da se nešto "trulo" desilo proteklog vikenda u Kleku te da su crveno-plavi ozbiljno oštećeni, naterala je službenike Fudbalskog Saveza Zrenjaninskog područja da se detaljnije pozabave incidentima i silnim propustima sa ove utakmice, pa smo danas i dobili epilog kojim pravda i dalje nije zadovoljena (bodovi će ostati ekipi OFK Klek), ali je i poslata jasna poruka sudijama i delegatima da ovakvi propusti više neće biti tolerisani.

Fudbalski Savez Područja Zrenajnin, kao i čelnici koji vode i organizuju Područnu Ligu Zrenajnin, odredili su suspenzije i kazne koje će biti sprovedene momentalno.

Odlukom koja je objavljenja u Biltenu pod rednim brojem 16. odlučeno je da se glavni sudija sa ove utakmice, Strahinja Radulović, kazni sa 4 utakmice zabrane delegiranja zbog propusta učinjenih na pomenutoj utakmici.

Istom kaznenom merom sankcionisan je i delegat na utakmici, Milivoje Đurić, dok se OFK Klek suspenduje zbog zanemarivanja obaveza i ova suspenzija biće na snazi dok se obaveze prema službenim licima ne izmire.

Golman Crveno-plavih, Stevica Gajinov, kažnjen je sa 5.000 dinara (povod za kaznu nije naveden u biltenu). Zabrana nastupa nije navedena u zvaničnom dopisu tako da verujemo da će Gajinov biti na raspolaganju treneru Đuriću već na narednom meču.

Miloš Samolov će morati da pauzira na narendoj utakmici pošto je i on zaradio isključenje na pomenutoj utakmici. Pored njega, na raspolaganju treneru Đuriću neće biti još Kovanov i Brakus (suspenzija), dok se od ostatka ekipe očekuje da pruže svoj maksimum i pobedom okončaju jesenji deo prvenstva.

Komentar na odluke Fudbalskog saveza nećemo davati. Smatramo da je bilo elemenata da se utakmica ponovi i pobednik odluči na pravedan i častan način, ali smo i zadovoljni činjenicom da postoji volja kako bi se ovakvi propusti i nepravda iskorenili iz našeg fudbala.

Kažu da jedna lasta ne čini proleće, ali ako je ovo ta prva lasta u svetu fudbala, onda nas očekuje toplo i prelepo fudbalsko proleće.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page