top of page

Naredno kolo gotovanje u Melencima

Do kraja ove duge i sve zanimljivije fudbalske sezone ostala su još tri kola u kojima će aleksandrovčani snage odmeriti sa ekipama iz donjeg dela tabele, ali i jednim od najvećih iznenašenja ovog proleća, ekipom Delije iz Mokrina. Ipak, predstojeći vikend rezervisan je za gostovnaje u Melencima gde crveno-plave očekuje duel sa Rusandom, ekipom koja se nalazi u opasnoj zoni i kojoj su bodovi izuzetno bitni u borbi za opstanak.

Oba tima u naredno kolo ulaze neporaženi. Borac je u kombinovanom sastavu savladao poslednjeplasirani Lehel na svom terenu rezultatom 4:2 dok je Rusanda remizirala na gostovanju u Novom Miloševu.

Dosta dobra rezultatska serija aleksandrovčana ovog proleća, bila je dovoljna da se Borac trenutno nađe na samom vrhu tabele odakle može bezbrižno da posmatra finiš sezone i već se polako priprema za sledeću sezonu. Upravo iz ovih razloga, stručni štab je rešio da šansu pruži i igračima koji su dobijali manju minutažu što zbog jake i velike konkurencije gotovo na svim pozicijama, ali i zbog činjenice da su pojedini novopečeni prvotimci više nastupali za mlađe selekcije i kadetski tim koji se bori za naslov prvaka.

Sa druge strane, melenčanima ne cvetaju ruže u drugom delu sezonu. Rusanda se trenutno nalazi na 13. poziciji sa osvojenih 40. bodova i zbog trenutne situacije u kojoj još uvek ništa nije poznato, moguć scenario za ekipu iz Melenaca može biti i opstanak ali i ispadanje u niži rang. Pored ove utakmice, Rusanda će do kraja sezone gostovati i Tamišu a u poslednjem kolu očekuje ih još jedan protivnik iz samoh vrha tabele, trenutno drugoplasirana ekipa Poleta.

Ni tradicija kad su u pitanju međusobni susreti ova dva tima nije na strani ekipe iz Melenaca. U proteklih desetak sezona Borac i Rusanda su se sastali 12 puta. Borac je slavio u 6 utakmica, Rusanda tri puta dok se isto toliko puta utakmica završavala bez pobednika. U poslednjih pet susreta Borac je četiri puta slavio dok je jedna utakmica završena bez pobednika. Poslednji put kada je Rusanda savladala Borac bio je tek krajem 2017. godine, od tada crveno-plavi mnogo ubedlvjiji i konkretniji protivnik.

Ipak, trenutna situacija na tabeli može promeniti mnogo toga pa i samu tradiciju, ukoliko se uzme u obzir činjenica da su bodovi domaćinu više potrebniji u ovoj utakmici. Ulogu favorita i dalje će nositi crveno-plavi, a ostaje nam da vidimo da li će tu ulogu i opravdati.

Utakmica između Rusande i Borca odigraće se u Nedelju, 30.05.2021. godine sa početkom od 17:30.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page