top of page

Napokon pobeda, savladan je Banat iz Čente

Aleksandrovčani su napokon upisali svoju prvu pobedu ovog proleća i tako došli do tri boda koji će im možda biti i presudni u borbi za opstanak, odnosno do kraja ove sezone. Bilo je poznato da će gosti doći na Lukarelo sa željom da iz Aleksandrova odu neporaženi. Znali smo i pre početka utakmice da je će Banat igrati dosta ofanzivno kao da su njima bodovi potrebni za opstanak, a ne crveno-plavima. Ova očekivanja su se obestinila i gosti su zaista bili jako opasni, ali sve njihove pretnje, uz dosta sreće ali i zahvaljujući odličnim intervencijama mlađanog Aleksandra Puhara, završile su bez realizacije, pa su prvotimci Borca uspeli da sačuvaju svoju prednost i na kraju trijumfuju u ovoj vrlo bitnoj utakmici.

Imali su crveno-plavi dosta problema sa igračkim kadrom pred ovaj susret. Već od ranije kažnjeni su bili prvi golman Gajinov i najbolji strelac ekipe Grujić. Suspendovan je bio i Bičanin a povrede sa prethodnih utakmica vukli su Vukmirović i Branko Ivančević. I pored svih ovih problema, utakmica je počela odlično za domaći tim.

Igrao se četvrti minut kada je Cobor sa dugom i preciznom loptom pronašao Gajinova koji nesebično asistira Rašeti, a ovaj rutinksi pogađa mrežu Sladovića za 1:0. Nekoliko minuta kasnije gosti dolaze do prve prave šanse, ali šut Kovača zaustavlja Puhar i spašava svoju mrežu. Ipak, samo par minuta kasnije korner za Banat, najbolje se snalazi Bajkin Đorđe i pogađa sa izjednačenje.

Nastavili su crveno-plavi da napadaju i pristiskaju protivnika koji je gotovo celu utakmicu igrao dosta visoko i ofanzivno, čak toliko da je Nikola Cobor morao da se prekomanduje iz veznog reda u odbrabrenu liniju kako bi pomogao i sprečio sve opasnijeg protivnika u svojim namerama. Ova ofanzivna igra gostujućeg tima ostavila je mnogo prostora crveno-plavima, a to koristi Ilija Rašeta koji posle asistencije Strahinje Zečevića, dovodi svoj tim ponovo u vojdstvo. Do kraja poluvremena još po koja dobra šansa na obe strane ai bez promene rezultata.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima koji u kratkom vremenskom intervalu čak dva puta pogađaju okvir gola aleksandrovčana. Kako je vreme odmicalo, tako su se crvenoplavi oslabađali pritiska i stvarali izgledne šanse koje nisu uspevali da iskoriste, a najbolje su propustili Zečević i Barbul. Kako se kraj utakmice bližio kraju, sve je bilo jasnije da se utakmica neće završiti sa aktuelnim rezultatom, a ostalo je pitanje ko će prvi uspeti da zatrese mrežu protivnika. Odgovor na ovo pitanje dobijamo u 85. minutu kada je Brakus ukrao loptu štoperu Banata i nesebično uposlio Barbula koji izbija sam pred gol gostiju i rutinski postavlja konačnih 3:1 u korist aleksandrovačkog tima.


Prvi korak ka obezbeđivanju opstanka već je napravljen, ostalo je jo nekoliko od kojih glavni fokus ostaje na utakmicama koje će se do kraja sezone odigrati na Lukarelu. I ako su mnogi izgleda već odavno otpisalo aleksadnrovački Borac i poslali ga u niži rang, borba još traja do poslednjeg kola, a nada postoji dokle god je borbe i požrtvovanja koji su izabranici Vladimira Zečevića pokazali u poslednjih nekoliko utakmica.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page