top of page

Monografija FK Borac

Kao što smo najavili, potrudićemo se da svake nedelje izbacimo bar jedan tekst vezan za naš klub ili selo u nadi da će bar malo pomoći da ovo vreme u izolaciji prođe što brže. Ovaj prvi tekst će zapravo biti prilično kratak, jer o onom što dolazi uz tekst nije neophodno previše pisati a to je kompletno skenirana monografija Borca “Pedeset godina postojanja“ u PDF formatu. Dakle, knjiga je napisana i izdata 1988. godine a povodom 50 godina postojanja kluba (1938.-1988.).

Tiraž je bio 1000 primeraka i verujemo da većina domova u Aleksandrovu ima po primerak. U knjizi je opisan nastanak kluba, razni periodi kroz koje je klub prolazio, nekoliko anegdota a na kraju se nalazi i spisak igrača koji su predstavljali crveno-plave boje tokom tih godina.

S obzirom da broj primeraka nije nešto velik ali i da je prošlo više od 30 godina od izdavanja pa su se mnogi primerci verovatno i zagubili, odlučili smo da ovu monografiju skeniramo i okačimo na internet kako bi svim navijačima, prijateljima kluba koji žele da je pročitaju(ili sačuvaju na svom kompjuteru) bila dostupna.

Takođe smo primetili na našem FB profilu da mnogi klubovi izbacuju svoje monografije u PDF formatu na internet, pa smo i mi odlučili da se pridružimo.

Monografiju možete preuzeti ovde

I dalje vas pozivamo, ukoliko imate neku ideju o čemu želite da pišemo ili snimak/slike sa nekih utakmica iz Borčeve istorije, da nam pošaljete poruku na FB profilu ili jednostavno ostavite komentar u okviru ove vesti.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page