top of page

Mladost zatvara jesen

Za vikend koji je pred nama odigraće se 15. kolo Područne fudbalske lige Zrenjanin, ujedno i poslednje kolo ove jeseni nakon čega sledi zimska pauza sve do marta naredne godine. U okviru ovog poslednjeg kola, fudbaleri iz Aleksandrova dočekaće na svom terenu ekipu Mladosti iz Banatskog Despotovca. Ovaj duel, koji je podjednako bitan i za domaće i za goste, odigraće se u nedelju sa početkom u 13h.

Fudbaleri Borca ulaze u ovaj meč u nešto boljem raspoloženju posle osvojenog boda u Melencima, iako su se mnogi potajno nadali da Aleksandrovčani mogu i do sva tri boda rezultat je ipak bio 1:1, dok gosti iz Banatskog Despotovca dolaze na Lukarelo posle poraza na domaćem terenu od istoimenjaka iz Lukićeva rezultatom 2:4.

Što se tabele tiče, Borac se takođe nalazi u za nijansu boljoj situaciji, sa osvojenih 18 bodova nalazi se na poziciji broj 11 dok je Mladost odmah ispod na poziciji broj 12 sa svega bodom manje od crveno-plavih. U prethodnih 10 godina odigrano je 16 duela između ova dva tima, Borac ima 8 pobeda, Mladost je 7 puta izlazila kao pobednik dok je jedan meč završen remijem.

Kada je u pitanju igrački kadar, domaći tim je oslabljen neigranjem Aleksandra Bicoka zbog suspenzije dok kod gostiju nema suspendovanih igrača ali nije poznato da li kompletan sastav stiže na Lukarelo. Naravno da domaćin ulazi u ovaj meč silno motivisan da uknjiži nova tri boda i na taj način na proleće krene lakše u nastavak sezone ali i da potencijalnom pobedom na sjajan način kruniše poslednjih 7 kola sa osvojenih 16 bodova od mogućih 21( sa samo jednim porazom, u Mužlji).

Ipak, neće biti uopšte lako da se nedeljno popodne završi u dobrom raspoloženju po Aleksandrovčane pre svega jer je Mladost, iako oslabljena pred početak sezone odlaskom nekoliko važnih igrača, sasvim dobra ekipa ali i zbog interesantnog podatka da je u duelima ova dva tima neretko gost odnosio pobedu.

Sve nas ovo dovodi do zaključka da nas u nedelju očekuje sigurno zanimljiva utakmica, stoga pozivamo navijače da kao i uvek dođu u velikom broju i daju još jednom bezrezervnu podršku voljenom klubu a fudbaleri Borca će sve učiniti da im se pobedom zahvale na podršci tokom cele sezone.

Još jednom, utakmica će se odigrati u nedelju u Aleksandrovu, na Lukarelu sa početkom u 13h.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page