top of page

Mladost maksimalna, prva pobeda Borca

Peto kolo Područne fudbalske lige Zrenjanin je za nama. Ponovo mnogo uzbuđenja, po neko iznenađenje ali uglavnom očekivani rezultati u kojima su favoriti dominirali i zasluženo osvajali bodove. Kao i u predhodnom kolu, ni proteklog vikenda nije bilo nerešenenih ishoda, a domaćini su za malo bili uspešniji od gostojućih timova te su 5 puta trijumfovali, dok su gosti slavili u 4 navrata. Postignuto je 35 pogodaka na 9 utakmica, a jedina utakmica u kojoj je postignuto manje od 3 pogodka odigrana je u Banatskom Despotovcu gde je Mladost slavila sa minimalnih 1:0, ali krenimo redom.

Jedina utakmica koja je odigrana dan ranije, odigrana je u Mokrinu gde je gostujući ASK priredio veliko iznenađenje i sa ubedljivih 4:0 savladao domaći tim. Gosti su počeli snažno i već u 2. minutu prkeo Čurovića propustili veliku šansu. Desetak minuta kasnije precizniji je bio kapiten gostiju Zakić i ASK vodi sa 1:0. Već u 18. minutu gosti su vodili sa 2:0, strelac drugog pogodka bio je Birmanac. Do kraja poluvremena totalna dominacija gostiju ali golova nije bilo. U nastavku ista priča, gosti opasniji, domaćin se grčevito branio i uspevao da odoleva napadaima protivnika sve do 50. minuta kada je Birmanac povisio na 3:0. Desetak minuta kasnije još jedna sjajna akcija gostiju, Čurovič drugi put u ulozi asistenta, a Birmanac treći put u ulozi strelca, dovoljno za konačnih 4:0. Tek u tim momentima domaćin se probudio ali propušta nekoliko dobrih šasni kojim bi samo ublažio ubedljiv poraz.

Derbi kola odigran je u Banatskom Despotovcu gde su se sastala do tog momenta dva neporažena tima iz samoh vrha tabele, domaća Mladost i gosti iz Jaše Tomić. Domaćin je u utakmicu ušao mnogo bolje i od prvog minuta stvara šasne, ali se na pogodak čekalo do 31. minuta kada je Srdić na asistenciju Gaborovog pogodio mrežu Radničkog. U nastavku gosti opasniji i gol je visio u vazduhu. Najbliži izjednačenju gosti iz Jaše bili su u drugom poluvremenu kada je Pejin promašio penal, tačnije njegov šut sa bele tačke zaustavio je golman Marić. Do kraja utakmice gosti su napadali i stvarali šanse, a u nadohnati i prečka je bila na strani domaće Mladosti koja je na kraju ipak ostvarila i petu uzastopnu pobedu ove sezone.


2. Oktobar je stigao i do četvrte pobede ove sezone pobedivši Jedinstvo iz Bočara na svom stadionu rezultatom 4:1. Pogodke za domaćina u ovoj utakmici postigli su Simović, Kaszas, Janković i Nosonjin. Domaćin je utakmicu odigra u dosta kombinovan sastavu a poesbno vredi istaći da su čak četiri debitatna dobila šansu, a dva su uspela i da se upišu u listu strelaca.


U preostalim utakmicama, Polet je slavio na gostovanju u Novom Miloševu rezultatom 3:1, istim rezultatom Crvena Zvezda je savladala MSK, a Mladost Lehel u Mužlji. Rusanda je pobedila Potisje na svom terenu rezultatom 4:1, dok je Vojvodina iz Bašaida slavila u Kleku rezultatom 3:2. Kao što je već poznato, Borac je stigao do prve pobede ove sezone savladavši Tamiš sa ubedljivih 3:0.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page