top of page

Loš start i samo 4 osvojena boda

Kao što smo već ranije najavili, od danas krećemo u detaljnu analizu svih utakmica koje su crveno-plavi odigrali ove jeseni kako bi smo na pravi način završili prvi deo sezone i okrenuli se proleću. U narednih nedelju dana obradićemo svaku utakmicu, svaki bitan detalj i dati naš komentar koji možda i nije toliko relevantan, ali svakako jeste stav navijača koji prati igre Borca već duži niz godina.

Posle prvih šest utakmica stiče se utisak da su Aleksandrovčani morali mnogo bolje. Iako je raspored bio dosta težak i zahtevan, crveno-plavi su morali mnogo više od 4 osvojena boda. Glavni krivac za ovako loš start svakako mogu biti vrlo kratke pripreme i u pojedinim momentima nedostatak sreće, ali krenimo redom.


1. Kolo - FK Mladost (BD) - FK Borac (A) 1:0

Već na premijeri teško gostovanje uvek neugodnom protivniku u Banatskom Despotovcu. Očekivanju su bila pomešana, jedni su priželjkivali iznenađenje ravno ovome kada je Saša Đurić prvi put preuzeo ekipu Borca i upravo na ovom gostovanju zabeležio sa svojom ekipom ubedljivu pobedu, dok su se drugi pak potajno nadali osvajanju boda i odličnoj uvertiri za početak sezone. Izgledalo je da su ovi drugi bili bliži svojim prognozama koje je srušio Robert Bakoš pogodkom u 88. minutu. Imali su svoje šanse i gosti ali je nedostajala koncetracija. Toškov se dva puta našao u izglednim prilikama koje nije uspeo da iskoristi, da je uspeo utakmica bi verovatno imala drugačiji tok. Vredi napomenuti da je na ovoj utakmici posebno zablistao povratnik u tim crveno-plavih, golman Stevica Gajinov, koje je u nekoliko slučajeva uspevao da spase svoj tim, ali je i on bio nemoćan u finišu utakmice kada je Bakoš postigao pobedonosni pogodak.

Na kraju, velika žal za izgubljenim bodovima ali ipak sa druge strane, jedna solidna partija crvenoplavih koja je obećavala. Kompletan izveštaj sa fotografijama sa ove utakmice možete pronaći ovde.


2. Kolo - FK Borac (A) - FK 2. Oktobar 1:2

Prva utakmica na Lukarelu u ovoj sezoni nije se završila kako je bilo očekivano. Crveno-plavi su zabeležili i drugi poraz od realno, u tom trenutku, bolje i spremnije ekipe iz Kumana. Ipak, presudan detalj ove utakmice svakako jeste isključenje Grujića u 68. minutu utakmice koje su gosti uspeli da iskoriste i preokrenu rezultat u svoju korist. Od samog početka bilo je jasno da su gosti došli po sva tri boda. Visok tempo i velika borba viđena je na Lukarelu od prvog minuta utakmice. Ređale su se šanse ispred gola Gajinova koji je uspevao da sačuva svoju ekipu u igri. Domaćin prvi dolazi do vodjstva i to već iz prve opasnije prilike, strelac prvog pogodka za crveno-plave u ovoj sezoni bio je Slobodan Grbić. Drugo poluvreme gosti ponovo bolje otvaraju, imaju nekoliko dobrih šansi ali se rezultat nije menjao sve do poslednjih 20 minuta, odnosno od momenta kada domaćin ostaje sa igračem manje na terenu. Finiš je očekivano pripao gostujućem timu koji sa dva pogotka uspeva da preokrene rezultat i odnese sva tri boda sa Lukarela.

Svaki komentar na ovako izdanje crveno-plavih je suvišan. Za protivnika su imali zaista dobru ekipu protiv koje su uspešno odolevali do samog kraja utakmice, a bodovi su izostali zbog nesmotrenosti koja nas je koštala mnogo ove jeseni. Kompletan izveštaj sa fotografijama sa ove utakmice možete pronaći ovde.


3. Kolo - FK Vojvdina (NM) - FK Borac (A) 0:0

Prvi bodovi ove sezone osvojeni su na teškom gostovanju u Novom Miloševu. Izostali su neki standardni prvotimci Borca sa ove utakmice, a svoj debi za seniorski tim Aleksandrovčana napravio je i golman Ranko Kovanov koji je i bio pravi heroj i najzaslužniji za osvajanje ovog boda. Od samog starta utakmice, domaćini su pretežno imali loptu u svojim nogama dok su fudbaleri Borca svoju šansu tražili iz kontranapada. Najbolju šansu za goste propustio je mlađani Puhar kada je izašao oči u oči sa golmanom domaćeg tima koji je ipak izašao kao pobednik iz ovog duela, pa se rezultat nije menjao do kraja prvog poluvremena. U drugom poluvremenu po koja šansa na obe strane i intervencija Kovanova u nadoknadi vremena koja je i bila ključni detalj sa ove utakmice koja se završila bez pobednika.

Sve pohvale mladom i kombinovanom timu koji je silom prilika morao da se u ovakvom izdanju bori sa mnogo jačim protivnikom. Zasluženi bod sa ovog gostovanja sasvim sigurno je popravio raspoloženje pred naredno gosotvanje i utakmicu u Mihajlovu. Kompletan izveštaj sa fotografijama sa ove utakmice možete pronaći ovde.


4. Kolo - FK MSK - FK Borac (A) 2:1

Ako su za prethodna dva poraza krivci bili pad koncetracije, nedostatak sreće, pa možda i kasne pripreme odnosno nedovoljna fizička spremnost, za poraz u Mihajlovu krivac isključivo mogu biti sami prvotimci crveno-plavih koji su tada odigrali možda i najlošiju utakmicu ove jesene. Dobar početak gosti nisu uspeli da pretvore u rano vodjstvo. Grujić se našao par puta sam isped gola domaćeg tima, ali oba puta ostaje neprecizan. Nabolju šansu da povedu gosti propuštaju sredinom prvog poluvremena kada je Grujić promašio i penal. U drugom poluvremenu gosti ipak dolaze do pogotka koji postiže Cobor na asistenciju Stanojevića. Ipak, sam kraju utakmice u potpunosti pripada domaćem timu koji sa dva pogotka uspeva da preokrene rezultat i zasluženo osvoji sva tri boda.

Kao što smo već rekli, vrlo loše izdanje crveno-plavih protiv realno slabijeg protivnika koji je ovog puta zasluženo osvojio sva tri boda i ostavio goste na jedan osvojeni bod posle četiri odigrane utakmice. Prva pobeda u ovoj sezoni morala je još da sačeka. Kompletan izveštaj sa ove utakmice možete pronaći ovde.


5. Kolo - FK FK Borac (A) - FK Tamiš 3:0

Prva pobeda u ovoj sezoni došla je tek u petom kolu, a sav bes zbog prethodnih neuspeha crveno-plavi isklali su nad ekipom Tamiša iz Farkaždina koja je bila apsolutno nemoćna da pruži jači otpor raspoloženom domaćinu. Prvi pogodak za crveno-plave postigao je Grujić na asistenciju Stanojevića. U drugom poluvremenu gosti kreću nešto ofanzivnije sa željom da izjednače rezultat što ostavlja mnogo prostora raspoloženom Grujiću koji se do kraja utakmica dva puta nalazi u ulozi asistenta, a sigurni egzikutori bili su Rašeta i Ivančević.

Zaslužena pobeda crveno-plavih i igra koja se očekivala od samog početka sezone. Kompletan izveštaj sa fotografijama sa ove utakmice možete pronaći ovde.


6. Kolo - FK Polet - FKBorac (A) 4:0

Jedini ubedljiv poraz ove sezone crveno-plavi su doživeli u 6. kolu na gostovanju u Nakovu. Ponovo je trener Đurić morao da kombinuje sastav zbog izostanak nekoliko standardnih prvotimaca što se odrazilo na igru i ubedljiv poraz. Prvi ozbiljniji prigovor na suđenje imali su Aleksandrovčnai na sudijsku trojku koja je, po svemu sudeći, loše odradila posao na ovoj utakmici te dopustila da se jedna rutinska pobeda domaćeg tima završi sa incidentom koji je usledio u finišu utakmice, ali i nemilim scenama posle same utakmice.

Četvrti poraz ove sezone i utakmica za zaborav. Brzo su se okrenuli crveno-plavi već narednom kolu i utakmici sa Jedinstvom na svom stadionu u kojem se očekivala pobeda. Više o utakmici sa Poletom i svim ružnim i nemilim scenama po završetku utakmice možete pročitati ovde.


U narednom izveštaju analiziramo utakmice od 7. do 12. kola.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page