top of page

Lideri sigurni, Jedinstvo istupilo iz lige

Još jedno redovno kolo je za nama, odigrano je 8 od planiranih 9 utakmica, a rezultati su uglavnom bili očekivani te su veća iznenađenja ovog vikenda izostala.Domaćini su i ovoga puta bili nešto uspešniji pa su pobeđivali u 4 susreta, gosti su bili bolji u tri dok je utakmica u Mihajlovu završena bez pobednika. Jedina utakmica koja se nije odigrala bio je susret između ASK i Jedinstva iz Bočara, razlog je taj što je Jedinstvo istupilo iz takmičenja pa samim tim nisu ni doputovali na ovo teško gostovanje u Aradac. Ostaje nam da vidimo koju će odluku doneti rukovodstvo lige i da li će uslediti oduzimanje bodova svim timovima koji su savladali Jedinstvo ove sezone ili će stanje stanje na tabeli ostati isto.

Jedina utakmica ovog 12. kola koja je odigrana u subota, odigrana je u Lukićevu gde je Mladost uz dosta sreće savladala Aleksandrovački Borac sa minimalnih 1:0. Gosti nisu uspeli da iskoriste veliki broj stopostotnih šansi i novim bodovima krunišu svoju dobru igru koju se bez dileme prikazali i na ovom gostovanju. Manjak koncetracije u završnici i nedostatak sreće u finišu utakmice kada su pogađali okvir gola Mladosti, bili su ponovo kobni po crveno-plave koji još jednom olako gube bodove ove sezone. Više o ovoj utakmici možete pročitati ovde.

Derbi kola odigran je u Bašaidu gde je Polet iz Nakova savladao domaću Vojvodinu rezultatom 2:0. Strelac oba pogodka za Nakovčane postigao je Vukobrat. Ovom pobedom Polet ostaje na drugoj poziciji sa sva boda minusa naspram lidera, Crvene Zvezda.

Zanimljivo je bilo i u Melencima gde je gostovala Mladost iz Banataskog Despotovca koja je i uspela u svojoj nameri da osvoji sva tri boda na ovom gostovanju i po deseti put ove sezone ostane neporažana. Gosti su poveli preko Bakoša koji je pogodio sa bele tačke, pre penala u kaznenom prostoru nepropisno je bio oboren Miloš Topalović. No već 3 minuta kasnije Radišić uspeva da izjednači rezultat posle pasa Kuručeva. Drugo poluvreme bolje otvaraju gosti već nakon 7 minuta uspevaju da dođu do novog vojdstva. Strelac i drugog pogodka za goste bio je Bakoš posle odlično izvedenog slobodnog udarca Srdića. Do kraja utakmice domaćin pokušava svim snagama ali golman gostiju Marić ostaje nesavladan. Imali su i gosti šanse da uvećaju svoju prednost ali do kraja utakmice rezultat se nije menjao. U poslednjih 10 minuta Rusanda je ostala sa igračem manje na terenu pošto je isključen Nadlački.

Jedina utakmica u kojoj pobednika nije bilo odigrana je u Mihajlovu gde je gostovao Radnički 1911. Gosti su poveli pogodkom Pejina več u 10. minutu utakmice i uspevali da zadrže vojdstvo sve do nadohnade kada je Nikolić uspeo da poravna rezultat i donese svom timu veliki bod. OFK Klek je stigao i do treće pobede ove sezone (treće u poslednja 4 susreta) i ozbiljno se približio grnaici spasa, odnosno opstanka u ligi. Klečani su bili bolji od Delije rezultatom 3:1.

U preostalim utakmicama ovog kola, Potisje je rutinski savladalo Tamiš sa 4:0, Crvena Zvezda ubedljivo Vojvodinu iz Novog Miloševa rezultatom 6:1 dok je na Mužlji Lehel doživeo i 11. poraz ove sezone, ovoga puta sva tri boda odnela je ekipa 2. Oktobra.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page