top of page

Lider nam gostuje za vikend

Posle prošlonedeljnog remija na gostovanju u Ravnom topolovcu, crveno-plavi se okreću drugom kolu i prvoj utakmici u ovoj sezoni pred svojim navijačima. Protivnik na ovoj utakmici biće ekipa iz Srpskog Itebeja koja je trenutno na prvom mestu na tabeli, zahvaljujući ubedljivoj pobedi protiv Podgrmeča proteklog vikenda. I ako je gost trenuti lider na tabeli i najefikasniji tim prvog kola , tradicija, a verujemo kvalitet, su na strani aleksandrovčana kojima bi sve sem pobede itekako pomrsilo dalje pleanove i borbu za jednu od pozicija koje nas vode u viši rang.

Analiza ove utakmice teško da može da ide u detalje pošto se ova dva tima nisu susrela već punih 11 godina. Poslednja tri susreta koje su 1. Oktobar i Borac odigrali bili su u sezoni 2010/11, a tada je Borac bio uspešniji u dva navrata (7:0 na Lukarelu i 2:0 na gostovnaju), dok je ekipa iz Srpskog Itebeja uspela da nanese jedini poraz te sezone aleksandrovčanimai to na svom terenu sa minimlanih 1:0.

Borac je te godine dosta ubedljivo završio na prvom mestu dok je 1.Oktobar sezonu završio na 5. poziciji.

Nisu Itebejčani nešto mnogo uspeha imali ni narednih sezona u MFL Kikinda-Žitište. U sezoni 2014-15 uspeli su da zauzmu drugu poziciju iza Rohama koji se tada plasirao u PFL Zrenjanin, ali su već naredne sezone završili na samom dnu tabele sa bodom više od poslednjeplasirane Budućnosti iz Banatskog Dvora. U protekloih nekoliko godina završavali su itebejčani na sredini tabele sa povremenim napadima na prvo ili drugo mesto, uglavnom bezuspešnim što je i značilo da će ekipa ostati u istom rangu do današnjeg dana.

Oba tima ulaze u ovu utakmicu sa istim ambicijama. Gosti sigurno na krilima ubedljive pobede iz prošlog kola žele da pokušaju da iznenade aleksandrovački tim kome je pobeda više nego potrebna.

Utakmica obećava, vremenski uslovi takođe, nadamo se i velikom broju navijača koji će podržati svoj tim i napraviti ambijent koji igrači oba tima i zaslužuju.

Utakmica 2. kola MFL Žitište-Kikinda, između Aleksandrovačkog Borca i 1. Oktobra, odigraće se u Nedelju, 11.09.2022. sa početkom od 16 časova.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page