top of page

Lider nam gostuje za vikend

Fudbalski vikend pred nama donosi nam nova uzbuđenja, nekoliko sjajnih utakmica u kojim se može sa pravom očekivati dobar fudbal, a jedna takva odigraće se na Lukarelu gde će gostovati Crvena Zvezda iz Ruskog Sela, trenutni lider na tabeli i tim koji ne zna poraz ove sezone. Ruskoselci su ozbiljni u svojim namerama ove jesene, a to je očigledno prvo mesto na tabeli i maksimalan skor do kraja jesenjeg dela prvenstva, no svoju računicu imaju i crveno-plavi koji iz utakmice u utakmicu podižu svoju formu, pružaju sve bolje partije, još samo nedostaju golovi i zasluženi bodovi.

Forma u kojoj se Aleksandrovčani trenutno nalaze dobro je poznata svim posetiocima našeg sajta. Posle nešto lošijeg starta prvenstva i samo jednog osvojenog boda u prve 4 utakmice, usledila je serija od 7 utakmica bez poraza sve do poslednjeg kola i gostovanja u Lukićevu gde je domaća Mladost, uz dosta sreće, uspela da stigne do sva tri boda pobedivši sa minimalnih 1:0.

Nisu ni Ruskoselcima cvetale ruže na startu ove sezone iako su uspevali da osvoje bodove. U prvom kolu su uz dosta sreće uspeli da izbegnu poraz na svom terenu protiv ASK-a, a u drugom su na gostovanju u Bašaidu ponovo imali mnogo sreće i uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i osvoje sva tri boda. Dobra igra praćena rezultatima usledila je tek od 3. kola kada je deklasiran Potisje sa 4:0, zatim bitna pobeda u Lukićevu (1:0), pa dve ubedljive pobede na svom terenu protiv Lehela i MSK. U poslednjih 5 utakmica Crvena Zvezda je uspela da zabeleži svih 5 ubedljivih pobeda, a u poslednjem kolu deklasirana je Vojvodina iz Novog Miloševa rezultatom 6:1.

Istorija međusobnih susreta u poslednjih 10 godina na strani je crveno-belih iz Ruskog Sela. Sastali su se Borac i Crvena Zvezda 12 puta u proteklih 10 sezona, 6 puta je Crvena Zvezda pobeđivala, 4 puta je to bio Borac, dok je 2 puta utakmica završavala bez pobednika. U poslednjih 4 susreta Borac nije zabeležio ni jednu pobedu, a poslednji put crveno-plavi su trijumfovali na svom terenu još maja meseca 2018. godine rezultatom 2:1.

Uloga favorita na ovoj utakmici dodeljena je gostojućem timu, pre svega zbog činjenice da su neprikosnoveni ove sezone, da se nalaze u odličnoj formi i rezultatskoj seriji ali i zbog dve vezane pobede na Lukarelu u poslednje dve sezone. Ipak, i drugi favoriti su padali proteklih nedelja pred razigranom ekipom Borca, nadamo se da će tako biti i ovog vikenda.

Utakmica između Borca i Crvene Zvezde odigraće se u nedelju, 25.10. sa početkom od 14h bez prisustva publike.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page