Kraj jedne teške i neuspešne sezone

Današnjim revanš utakmicama baraža za popunu VFL Istok, staviće se tačka na fudbalsku sezonu koja je bila izuzetno zanimljiva kako u borbi za viši rang tako i u borbi za opstanak u kojem je direktno učestvovao i aleksandrovački Borac i nažalost izgubio u toj borbi od konkurenata koji su se bolji snašli u finišu sezone. Bilo je tu svega, verujemo veliki broj nepravilnost, u nekima su i sami crveno-plavi bili oštećeni zarad nečijih drugih interesa (ranije smo pisali o tome), ali kada se sve sagleda i stavi na papir, ovakav scenario po aleksandrovački fudbalski tim bio je neizbežan, a opstanak u ovoj sezoni verovatno bi samo odložio ispadanje u ligu niže za još jednu, eventualno dve godine.

Iako po jačini, imenima, pa čak i uigranosti, mladi tim Borca svakako nije najslabiji u ligi, mnogo toga lošeg se izdešavalo u drugom delu sezone što je direktno uticalo na ispadanje i selidbu u niži rang. Nerad, netreniranje, smena generacija, manjak discipline i svakako zalaganja kod pojedinaca, osetili su se sve više i više kako se bližio kraj sezone, a na to kad se još doda manjak sreće i skandalozno suđenje gotovo svaki put kada bi crveno-plavi bili bolji protivnik na terenu, dobije se ono što se i desilo i plasman u niži rang je i više nego realan.

Nećemo ići u detalje i analizirati svakog igrača pojedinačno, mada bi tu bilo svega i svačega za napisati. Kolektivno, crveno-plavi nisu položili ispit uprkos svom trudu uprave kluba u pronalaženju rešenja i motivacije, prosto ono što nas je krasilo svih prethodnih sezona, ovog proleća je izostalo i to nas je koštalo statusa područnoligaša i nastavka serije od 11 uzastopnih sezona u Područnoj ligi Zrenjanin.

Da je sreće nedostajalo, videli smo u Srpskoj Crnji, protiv ŽAK-a kući ili nekim drugim utakmicama, a po najbolje i u slučaju kadeta koji su prvo mesto izgubili u utakmici protiv vršnjaka iz Žitišta koji su jednom uspeli da zaprete i postignu pogodak, dok su kadeti Borca gotovo svih 90 minuta opsedali gol gostiju ali kad neće, neće.... i tu nema pravila. Ostali su kadeti bez prvog mesta ali su i pored velike smene generacije i velikih promena u sastavu, pokazali i dokazali svima da se na njih može računati u budućem periodu.


Šta dalje?! Sledi nam duga pauza, nešto duža nego ranije zbog manjeg broja timova koji će se takmičiti ove sezone u MFL Kikinda - Žitište. Promene, izmene i dopune biće napravljene na svim nivoima. Uprava kluba je već započela svoje operacije kako bi se klub stabilizovao i ponovo pokrenuo u ovoj pauzi do početka priprema. U narednom periodu obaveštavaćemo vas putem našeg sajta o svakoj promeni i odluci uprave kluba, a verujemo da će ih u narednim mesecima biti mnogo.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta