top of page

Klečani se vratili u igru

Proteklog vikenda odigrane su sve planirane utakmice 14.redovnog kola Područne fudbalske lige Zrenjanin. Zanimljivo je da su gotovo sve utakmice bile podjednako tesne što potvrđuje i neobično veliki broj nerešenih susreta (čak 3). U preostalim utakmica gosti su bili nešto uspešniji te su zabeležili jednu pobedu više. Postignuto je ukupno 29 pogododaka proteklog vikenda, a sem utakmica u Bašaidu i Mužlji gde su Vojvodina i Borac dosta lako stigli do nova tri boda, na ostalim terenima neizvesnost je trajala do gotovo poslednjeg minuta.

Foto: Facebook- Crvena Zvezda Rusko Selo

Već u subotu odigrane su dve dosta tesne i dobre utakmice. U Mokrinu domaća ekipa Delije dočekala je Mladost iz Banatskog Despotovca. Favorizovani tim Mladosti opravdao je epitet favorita već u uvodnim minutima meča te je pogodcima Topalovića i Bakoša stigao do lepe prednosti od 2:0. Ipak, samo. 2 minuta posle pogodaka Bakoša domaćin uz dosta sreće (autogol) smanjuje rezultat na 2:1. U preostalih 15 minuta prvog poluvreme domaći tim je napadao svim snagama što je dalo rezultata pa se na odmor odlazi nerešenim skorom 2:2. U drugom delu utakmice gosti mnogo bolji protivnik ali na pogodak se čekalo sve do 83. minuta kada je Vasičin iskoristitio konfuziju u odbrani gostiju i preokrenu rezultat u korist svog tima. Ipak, gosti su došli do zasluženog boda u poslednjim minutima meča pošto je Bakoš sa bele tačke izjednačio na 3:3.

U isto vreme Polet je gostovao u Lukićevu i pogodkom Kenjala u finišu utakmice osvojio veliki bod, obzirom da su gubili sa 2:1 do tog momenta. U narednom kolu očekuje nas derbi u Nakovu gde će domaći Polet dočekati za sada jedini neporaženi tim u ligi, ekipu Crvene Zvezde iz Ruskog Sela.

Upravo je Crvena Zvezda svoj pobednički niz nastavila pobedom u prošlom kolu savladavši predposlednji Tamiš rezultatom 2:1. Ovo je 12. pobeda Crvene Zvezde iz 14 utakmica, i dalje bez poraza i trenutno crveno beli imaju 7 bodova više od drugo plasirane ekipe Poleta.

Tvrda utakmica i u Mihajlovu gde su se sastali MSK i gostujući ASK iz Aradca. Gosti su kontrolisali igru gotovo u celom toku utakmice. Stvarali su šanse ali i promašivali igrači Ask-a, a svoju jedinu domaćin je pretvorio u vojdstvo od 1:0. Ipak, nešto kasnije gosti uspevaju da poravnanju pošto je Zakić bio precizan sa bele tačke, a do kraja prvog dela ASK je stigao i do potpunog preokreta posle odlične akcije Mijića, Ponorca i Adamova, ovaj poslednji nesebično asistira Ponorcu kome nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu domaćeg tima i postavi konačnih 1:2.

Zanimljivo i u Kleku gde je gostovao 2.Oktobar. Domaćin je poveo pogodkom Milosavljevića a gosti su izjednačili u drugom delu preko Ljevalje. Vredi napomenuti da su gosti promašili penal u finišu prvog poluvremena ali i da su gotovo celo drugo imali igrača više kojeg na kraju nisu uspeli da iskoriste i osvoje sva tri boda. Mnogo je negativnih komentara posle utakmice bilo upućeno na račun sudijske trojke pošto je domaći tim smatrao da je bio vidno oštećen u pojedinim situacijama.

U ostalim utakmicama, Rusanda je poražena na svom terenu od Vojvodine iz Novog Miloševa rezultatom 2:1, U Bašaidu domaća Vojvodina ubedljiva protiv Radničkog 1911 (5:0) dok je u Mužlji Borac rutinski slavio rezultatom 0:3, više o ovoj utakmici možete pročitati ovde.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page