top of page

Kiksevi lidera u prošlom kolu

Predhodno osmo kolo Područne fudbalske lige donelo nam je dosta uzbuđenja gotovo na svim terenima. Na mnogim utakmicama očekivanja su se obestinila pa su favoriti rutinski upisali nove bodove, međutim na pojedinim utakmicama dogodila su se iznenađenja, pogotovo u Jaši, Mihajlovu i Knićaninu. U 9 odigranih utakmica postignuto je 36 pogodaka. Domaćini su bili uspešniji te su slavili u 6 navrata dok su gosti pobeđivali u 3 susreta.

Subotnji derbi koji je odigran u Jaši Tomić završen je pobedom aleksandrovačkog Borca rezultatom 4:1. Gosti su poveli preko Bicoka posle odbijene lopte, nešto kasnije Stanojević je povisio na 2:0. Do kraja poluvremena Radnički uspeva da smanji na 2:1 pogodkom Pejina iz slobodnog udarca. U nastavku gosti konkretnij i opasniji što je dalo rezultat. Golova nije bilo sve do samog finiša utakmice kada su Rašeta i Grujić u samo nekoliko minuta matirali golamana Radničkog i doneli velika tri boda crveno-plavima. Ovo je drugi poraz Radničkog ove sezone, tek prvi pred svojom publikom.

Do ovog kola lider na tabeli, Mladost iz Banatskog Despotovca, porazom je okončao prošlo kolo čime je ujedno i prekinuta uspešna serija od 7 uzastopnih utakmica bez poraza. Mladost je poražena na gostovanju Potisju u Knićaninu. Vrlo tvrda utakmica sa velikim brojem šasni na obe strane rešena je sa bele tačke u 61. minutu, siguran egsekutor za domaći tim bio je Kodić. Na kraju utakmice gosti su smatrali da su bili oštećeni u nekoliko navrata od strane glavnog sudije, a opštiriji izveštaj sa ove utakmice možete pronaći ovde.

Zanimljiva utakmica i u Aradcu. Domaći ASK dočekao je Vojvodinu iz Novog Miloševa. Gosti su došli po bodove i od samog početka bilo je jasno da će ASK imati dosta poteškoća kako bi ostvario očekivanu pobedu. Ipak, natopljen teren i ne baš sjajni uslovi za igru bili su neprijatelj i za jedne i za druge. Po takvom terenu nešto bolje se snalaze domaći i u nekoliko navrata opasno prete, ali rezultat se nije menjao do samog kraja utakmice. I kada su svi mislili da će se utakmica završiti bez pobednika, jedna nesmotrena intervencija odbrane gostiju posle koje Mijić biva fauliran u šesnaestercu Vojvodine, dovoljno za penal za ASK. SIguran sa bele tačke za domaći tim bio je Zakić i u 94. minutu postavio konačnih ASK - Vojvodina 1:0.

Crvena Zvezda je i dalje jedini neporaženi tim u ligi pošto su u prošlom kolu deklasirali OFK Klek rezultatom 6:0. MSK je priredio iznenađenje i pogodcima Jakovljeva i Buke savladao Polet iz Nakova rezultatom 2:1. Vredi napomenuti da su gosti veći deo drugog poluvremena igrali sa igračem manje.

Tamiš je stigao do prvih bodova pobedom u Bočaru rezultatom 3:1, dok je Vojvodina u Bašaidu savladala 2. Oktobar istim rezultatom.

Na tabeli, Crvena Zvezda preuzima prvom mesto od Mladosti, prate ih Polet, ASK i Vojvodina. Naredno kolo se igra već u sredu.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page