top of page

Kadeti startuju iz Mokrina

Proteklog vikenda, utakmicama prvog kola prolećnog dela prvenstva svoje takmičenje u MFL Kikinda-Žitište nastavili su seniori aleksanrovačkog Borca koji su bili više nego ubedljivi i zasluženo slavili na gostovanju u Srpskom Itebeju. U vikendu pred nama, crveno-plavi dočekuju trenutno poslednjeplasirani Podgrmeč u utakmici u kojoj se očekuje rutinska pobeda izabranika Vladimira Zečevića, a rutinsku pobedu očekujemo i od kadeta koji će dan ranije gostovati u Mokrinu protiv takođe poslednjeplasirane ekipe na tabeli, ekipe Delije.

Premijera kadeta aleksandrovačkog Borca u novoj kalendarskoj godini očekuje se u viekndu pred nama, a izabranici Nikole Delića imaju nešto lakši zadatak na samom početku pošto će za protivnika imati mokrinskog Deliju, ekipu koja je u prvom delu sezone osvojila samo jedan bod.

Sa druge strane, crveno-plavi su u prvom delu sezone zabeležili četiri pobede uz isto toliko poraza i jedan remi, što ih stavlja na sredinu tabele, sa sada već velikim bodovnim minusom naspram ekipa koje su u samom vrhu.

Ipak, smena generacija i podmađivanje tima doneli su i dosta toga dobrog aleksandrovčanima, pre svega dokaz da se sa mlađim kategorijama radi ozbiljno i da je broj omladinaca na zavidnom nivou, čime retko ko u okruženju može da se pohvali.

Da i seniorski tim itekako može da benifitira od kadetske selekcije već nebrojano puta smo se uverili u godinama iza nas, a svakako najsvežiji primer jeste Nikola Marinac koji je do jesenas nastupao za kadetski tim aleksandrovčana a pre neki dan sa dva pogodka debitovao i za seniorsku selekciju.


Da sumiramo, prvo kolo prolećnog dela prvenstva za kadetsku selekciju počinje ovog vikenda kada će kedeti Borca gostovati u Mokrinu, a nešto mlađe kolege iz pionirske selekcije svoje takmičenje nastavalju u narednom vikendu kada će u derbiju kola na svom terenu dočekati trenutno drugoplasiranu Kozaru.


Sve rezultate, tabele kao i parove narednih kola možete pronaći na našem sajtu u sakcijama pionirske i kadetske lige.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page