top of page

Jesen u znaku Grujića i Toškova

Jesenji deo prvenstva završen je pre dva vikenda i polako se spušta zavesa na ovogodišnji fudbalski program kako u regionu tako i u celoj državi. Pošto nam sledi zimska pauza i prolećni deo sezone u narednoj godini, vreme je za analizu učinjenog u prvom delu sezone kako bi smo podvukli crtu na odigrani deo prvenstva i okrenuli se ka onome što sledi.

Već smo nekoliko puta ponavljali da su crveno-plavi morali bolje ove jeseni. Samo 16 osvojenih bodova iz 15 odigranih utakmica svakako nije za pohvalu ali se opet može smatrati skromnim učinkom koji se mora popraviti u drugom delu sezone.

Aleksandrovčani su ove sezone zabeležili skor od pet pobeda, devet poraza i jedan remi uz gol razliku od 32 postignuta i 33 primljena pogotka. Posebno zabrinjava podatak da crveno-plavi nisu osvojili niti jedan bod na svih osam gostovanja uz katastrofalni učinak od samo 9 postignutih i čak 28 primljenih golova. Lošiji skor na gostovanjima ove jeseni imali su samo Vojvodina iz Bašaida i Radnički iz Sutjeske.

Sa druge strane, kao domaćini crveno-plavi su ostvairili dosta dobar učinak pa su na sedam utakmica zabeležili 5 pobeda, jedan remi i poraz u derbiju od Budućnosti iz Srpske Crnje. Za pohvalu je i podatak da je Borac primio samo 5 pogodaka na svom stadionu što ga stavlja na treću poziciju po broju primljenih golova kao domaćin, a jedino su manje pogodaka na svom terenu dopustili novajlije Napredak iz Česterega (3) i Banat sa Bagljaša (4).

Da je situacija daleko od sjajne, svesni su svi u aleksandrovačkom klubu i nema sumnje da će se mnogo toga uraditi kako bi crveno-plavi, kao i prošle sezone, procvetali na proleće i samim tim obezbedili opstanak u PFL Zrenjanin.

Što se individualnog učinka u jesenjem delu prvenstva tiče, bez ikakve sumnje najbolji igrač crveno-plavih i ovoga puta bio je Željko Grujić koji je na 14 utakmica postigao 10 pogodaka uz 3 asistencije, a dva puta je bio proglašen za igrača utakmice. Najviše nastupa u prvih 15 utakmica zabeležio je Branislav Toškov koji je proveo svaki minut na terenu, ukupno 15 nastupa i 1294 minuta. Po jednu utakmicu manje odigrali su Miloš Samolov (1084 minuta) i Željko Grujić (1062 minuta), Dok su Nikola Đorđević, Vukan Vukmirović i Marko Ivančević upisali po 13 ligaških nastupa.

Jedanaest nastupa u jesenjem delu prvenstva zabeležio je Nikola Cobor koji je proveo 772 minuta na terenu, a isti broj nastupa, ali devet puta kao starter i dva puta kao izmena, upisao je i Dragan Gajinov koji je odigrao 792 minuta. Takođe 11 nastupa upisao je i Slobodan Barbul koji je 6 puta bio starter dok je 5 puta ulazio kao izmena, i na terenu ukupno proveo 642 minuta. Deset utakmica upisao je Slavko Tomin sa 796 odigranih minuta, a isti broj utakmica imali su i Srđan Bogaroški (674 minuta) i Strahinja Zečević (430 minuta).

Još jedan mladi prvotimac, Marko Halasev, zabeležio je zavidan broj nastupa ove jesene za crveno-plave (osam nastupa, 350 minuta), dok su Ivica Barbul i Petar Štikovac odigrali po sedam utakmica.

Slede igrači sa nešto manjom minutažom, a ovu grupu predvodi Vladimir Medić koji je odigrao šest utakmica, Svetozar Kovačević koji se vratio da pomogne mladom timu Borca i odigrao 5 utakmica. Po tri nastupa upisali su Vladimir Zečević, Miloš Puhar, Mile Lakatuš i Vladimir Brakus, dok su Miloš Medić i Saša Rakić upisali po dva nastupa ove jeseni.

Vredi napomenuti da je svih 23 prvotimaca koji su započeli ovu sezonu u seniorskoj ekipi Borca i na koje se računalo ove jeseni, dobili šansu, zajedno sa sva tri golmana koji su gotovo ravnopravno raspodelili minutažu među stativama, pa je tako najiskusniji Gajinov zabeležio sedam nastupa, njegova prva alternativa Kovanov šest, dok je mlađani Aleksandar Puhar branio na tri utakmice s tim da je na jednoj šansu dobio sa klupe.

Već smo rekli da je Grujić bio najprecizniji sa 10 pogodaka za crveno-plave ove jeseni, drugi na listi strelaca je Dragan Gajinov sa 5 pogodaka, po dva su postigli Tomin, Cobor i Ivančević dok su po jedan pogodak postigli i Bogaroški, Vukmirović, Strahinja Zečević, Rakić, Lakatuš, Štikovac, Samolov, Toškov i Vladimir Zečević. Ukupno 14 igrača se upisalo u listu strelaca u jesenjem delu prvenstva.

U istom vremenskom periodu najbolji asistent sa četiri asistencije je Vukan Vukmirović, po tri su ubeležili Ivančević i Grujić, Đorđević i Toškov su dva puta kreirali pogotke za svoje saigrače, dok su po jednu asistenciju upisali Tomin, Samolov, Cobor i Gajinov.

Grujić je i u dva navrata bio proglašen za igrača utakmice, dok su istu titulu po jedno poneli Tomin, Cobor, Dragan Gajinov i Bogaroški.

Javne opomene, za razliku od prošlogodišnjeg jesenjeg dela prvenstva, svedene su na minimum, pa su crveno-plavi ukupno bili 32 puta sankcionisani žutim kartonima, dok su Ivica i Slobodan Barbul jedini zaradili po isključenje.


Sve u svemu, jesen za zaborav, barem što se seniorske ekipe tiče. Bilo je svakako i lepih momenata, ali i teških trenutaka u kojima nismo klonuli duhom već smo se izdigli borili do kraja. Sledi nam zanimljivo proleće, mnogo uzbuđenja pre nastavka prvenstva i nadamo se novih pobeda kako na Lukarelu tako i na gostovanjima, red bi bio!

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page