top of page

Jesen u tri čina

U prethodnom tekstu pisali smo analizu jesenjeg dela svih ekipa Područne lige Zrenjanin, dok će ovog puta u fokusu biti ona ekipa koja nas najviše interesuje, FK Borac Aleksandrovo, odnosno rezultati koje je ovaj klub ostvario tokom prvih petnaest kola. Odmah pri pogledu na tabelu utisak je da je ova polusezona odigrana nešto ispod očekivanja, no kad se uvaži na koji način je tekla polusezona, možda i nije tako. Krenimo redom.

Jesen ćemo podeliti na tri celine a svaku celinu će činiti pet odigranih utakmica. U prvih pet kola, bilans Borca je jedna pobeda, jedan remi i tri poraza. Čak i ta pobeda ostvarena je u prvom kolu službenim rezultatom 3:0, dok je bod osvojen kod kuće protiv Poleta iz Nakova a porazi su ređani u Lukićevu, Mokrinu ali i kod kuće, bodove je odnela Crvena Zvezda iz Ruskog Sela.

Dosta loš start sezone i premalo osvojenih bodova Aleksandrovčana, pogotovo kada se zna da ekipa ni u jednoj utakmici nije nadigrana već su bodovi izgubljeni obično u finišu utakmice posle grešaka crveno- plavih. Ovih pet kola može poslužiti kao dobra lekcija za početak prolećnog dela prvenstva, jer posle lošeg starta ekipi je dugo trebalo da se stabilizuje i krene ka sredini tabele a to je nešto što na proleće ne sme nikako da se dogodi. U narednih pet kola dve pobede, remi i dva poraza. Počelo je nerešenim rezultatom u Kleku, Borac je na toj utakmici imao više od igre, imao je rezultat ali onda se ponavljaju stare greške sa starta sezone i u Aleksandrovo stiže samo jedan bod osvojen. Iako to jeste bio osvojen bod u gostima, neki pozitivan efekat nije imao na ekipu pa se potom ređaju porazi od ekipa iz vrha tabele, prvo na Lukarelu od Potisja na sličan način kao protiv Crvene Zvezde a zatim sledi u Botošu debakl 5:2( iako smo poveli sa 1:0). Ovaj poraz je imao i te kako efekta na ekipu, upaljene su sve moguće lampice i čini se da za Borac tek tada počinje sezona.

Da li je to prekasno ili ne, videće se na kraju sezone. Usledile su dve ubedljive pobede, kod kuće protiv 2. Oktobra i u Farkaždinu protiv Tamiša. Ovu utakmicu obeležila je i teška povreda golmana Tomića. Ta povreda, kao i odbranjen penal Popova dodatno su motivisali ekipu da jesen privedu kraju na što bolji način.

Od jedanaestog do petnaestog kola bilans je isti kao u prethodnih pet, što znači dve pobede, remi i dva poraza. Posle pobede u Farkaždinu nastavljen je niz pobedom kod kuće nad dosta žilavom ekipom iz Novog Miloševa rezultatom 1:0. Potom sledi poraz u Mužlji koji nije morao da se desi ali nije toliko boleo jer je potpuni fokus bio na poslednja tri kola jesenjeg dela prvenstva. Plan je bio da se osvoji minimum šest bodova i dobro je počelo, ubedljiva pobeda kod kuće protiv Jedinstva, potom remi u Melencima a onda dolazi već dobro poznata utakmica kod kuće protiv Mladosti (BD).

Iako je utakmica registrovana službenim rezultatom, pitanje je da li bi Borac osvojio bodove da je utakmica nastavljena jer je u tom trenutku bilo 2:0 za goste pa je konačnih osamnaest bodova osvojenih tokom jeseni možda i realan bodovni saldo sa kojim fudbaleri Borca odlaze na zimsku pauzu. Konačan jesenji učinak crveno- plavih je pet pobeda, tri remija i sedam poraza sa pozitivnom gol razlikom 28:23.

Zaključak je da je veliki broj bodova izgubljen kod kuće, u finišu utakmica kao i sam ulazak u prvenstvo, stoga bi to bili razlozi ovakvog jesenjeg učinka. Da li je na to uticalo nedostatak snage, pad koncentracije ili neki vid pritiska, pitanje je kojim bi trebalo da se pozabavi cela ekipa kako bi prolećne bitke dočekala maksimalno spremna.

U narednim danima, slede statistički podaci svakog igrača tokom ove jeseni.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page