top of page

Jedinstvo istupilo iz lige, Borcu izbrisani bodovi

Kao što smo već pisali pre nekoliko dana, Fudbalski Klub Jedinstvo iz Bočara odlučio je da se ne takmiči više u Područnoj Fudbalskoj Ligi Zrenjanin pa je zbog toga istupio iz daljeg takmičenja. I ako je nažalost istupanje klupova iz takmičenja sve češća pojava u našem fudbalu, mnogi su ipak ostali zatečeni ovom odlukom rukovodsvta plavo-belih iz Bočara što je i prouzrokovalo velike promene na tabeli PFL Zrenjanin.

Zbog istupanja Jedinstva, čelnici Pdručne lige odlučili su da svim klubovima koji su imali pozitivan skor sa klubom iz Bočara oduzmu osvojene bodove, pa su tako bez 3 boda ostali Polet, Mladost (BD), ASK, Vojvodina (NM), Radnički 1911, MSK, 2. Oktobar, Borac, Delija i Tamiš. Jeidni klubovi koji su profitirali od ovog istubanja Jedinstva jesu OFK Klek i Rusanda iz Melenaca, pošto su to jedini klubovi koji ove sezoni nisu uspeli da savladaju klub iz Bočara.

Stanje na tabeli se takođe promenilo, barem kada su u pitanju bodovi. Mnogi klubovi su izgubili pozicije koje su držali po okončanju prthodnog kola pa tabela trenutno izgleda ovako:

Pored bodova, brišu se i golovi pa će tako mnogi klubovi koji su bili vrlo ubedljivi u duelu sa Jedinstvom, izgubiti na gol razlici što kasnije može nekima mnogo da znači. Pošto je sada stvoren neparan broj timova u ligi (17), svako naredno kolo jedan klub biće slobodan. Prvi je već bio ASK, sledi Vojvodina iz Bašaida, a na proleće svoj slobodan vikend imaće i aleksandrovački Borac.

Takmičenje se nastavlja već narednog vikedna, očekuju nas nova uzbuđenja i nadamo se mnogo golova. U nadi da će ovo biti jedino istupanje iz takmičenja ove sezone, ekipi Jedinstva želimo bez povratak u takmičenje i mnogo uspeha u budućim sezonama.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page