top of page

In Memoriam - Živko Gađanski Šića

Ovom prilikom želimo da obavestimo sve žitelje Aleksandrova, navijače fudbalskog kluba Borac Aleksandrovo ali i sve istinske ljubitelje fudbala sa naših prostora, da nas je u 79. godini života napustio profesor Živko Gađanski Šića, prosvetni i sportski radnik koji je ostavio neizbrisiv trag u kako u samom Aleksandrovu tako i u fudbalskom klubu Borac Aleksandrovo.

Gotovo ceo svoj životni vek Živko je proveo kao sportski i prosvetni radnik u Aleksandrovu. Predavao je fižičko vaspitanje mnogim generacijama u Osnovnoj Školi Branko Radičević u Aleksandrovu, a pored svoje profesorske obaveze profesor Šića vodio je i gotovo sve kategorije aleksandrovačkih crveno-plavih. U svojoj trenerskoj karijeri profesor Šića je sa klupe vodio nekoliko generacija seniora crveno-plavih, ali i dosta dugo omladinsku selekciju Borca u kojoj su igrali mnogi kasnije standardni prvotimci iz onog zlatnog doba aleksandrovačkog fudbalskog kluba.

Mnogi će pamtiti profesora Šiću i po sudijskim angažmanima bez obzira o kom sportu ili dešavanju se radilo, Živko bi uvek pomogao i odradio svoj posao na profesionalan način. U poslednjim godinama bio je redovan na Lukarelu i to ne samo na utakmicama već i na treninzima crveno-plavih. Njegov savet bio je uvek dobrodošao, štaviše preko potreban, autoritet i poštovanje koje je imao među sportskim radnicima u celom regionu bili su besprekorni.


Tužan dan za sve nas u Aleksandrovu, sve prijatelje kluba i sam fudbalski klub Borac. Ostajemo bez jednog velikom prijatelja, navijača, uzora i legende kluba. Fudbalski Klub Borac izjavljuje iskreno saučešće porodici Gađanski, a poslednji pozdrav profesoru Šići biće obeležen minutom ćutanja u nedelju kada će na Lukarelo gostovati ASK iz Aradca.


Sahrana će se obaviti danas, 19.05.2022. u 15 časova, na mesnom groblju u Aleksandrovu.


Počivaj u miru profesore!

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page